Tihusniemi sijaitsee hyvien yhteyksien risteyksessä. Varkauteen, Leppävirralle ja Pieksämäellä on kylältä suunnilleen sama matka eli noin 20-30 kilometriä. Kotitalouksia kylällä on suunnilleen sata ja lisää mahtuu. Esimerkiksi Pieksämäen kaupungilla on myynnissä rakennustontteja. Tihusniemi kuuluu vesiosuuskuntaan.

Kylällä on liikuntapaikkoina pururata, luontopolku ja uimaranta. Lisäksi erilaiset luontokohteet houkuttelevat retkeilijöitä kauempaakin. Tihusniemi kuuluu osittain mannerjään muodostamaan kivi- ja kalliovyöhykkeeseen, joka alkaa Joroisten puolelta ja päättyy Sorsakoskelle. Aluetta on aiheellisesti kutsuttu Savonmuan Inariksi. Tarjolla on myös hyviä, mielenkiintoisia ja haastaviakin marjamaita. Luontokohteita varten kannattaa tulostaa alueen kartta. Alueella on runsaasti metsäautoteitä.

Kylän yrityksistä voi mainita Kolehmaisen puutarhan, jossa kasvatetaan kesä- ja joulukukkia.

 

LUONTO- JA RETKEILYKOHTEITA

Kivikuru
Mannerjään muodostama kivi- ja rakkarinne. Alhaalla katsomopenkit. Kivikurulla on pidetty konsertti- ym. tilaisuuksia, joihin paikka on kesä- ja syksyaikaan mitä sopivin

Ukonkivet
Kivikurulle mennessä kannattaa pysähtyä katsomaan Ukonkiviä eli kaksi isoa, päällekkäin olevaa kiveä tien oikealla puolella. Paikka on toiminut ennen kristinuskoa vanhan kansan kirkkopaikkana.

Mukurakuusikko
Keskellä luonnonsuojelualuetta sijaitseva kuusikko, jonka rungot ovat kasvullisista epämuodostumista johtuen mukuraisia. Täällä on myös geokätkön sijaintipaikka.

Luola
Sijaitsee Rautavuoren kupeessa. Sodan aikana käytetty piilopaikkana.

Kivinen
Erämaalampi Varkauden tien varrella. Osin haastava, mutta vaivan arvoinen vaellusreitti kulkee lammen ympäri. Matkan varrella on kota ja laavu.