Uutiset

Aistilaattoja yhteisöllisesti- Jäppilän taidekätköt

Jäppilän taidekätköt- hankkeen tiimoilta järjestettiin vappuaattona taidepaja taideopettaja Susanna Tyrväisen johdolla. Työryhmä sai käyttöönsä Tero Vepsäläisen taontapajan Teranmäellä. Edellisessä taidekätköpajassa ilmoille heitetty idea aistilaatoista pääsi toteutusvaiheeseen.

Jäppilän taidekätköt-hankkeen taideopettaja Susanna Tyrväinen tekee betonin alkuvalmistelua

Tuumasta toimeen ja luovuus kukkimaan!

Jäppilän taidekätköjen taideteokset syntyvät pääosin kierrätetyistä ja lahjoitetuista materiaaleista. Myös luonnonmateriaalit ovat merkittävässä roolissa taideteoksissa. Aistilaattojen materiaalit mm. sementti saatiin myös lahjoituksena. Pajaan taiteilijat toivat mukanaan mielikuvitusta herätteleviä materiaaleja mm. lasia, kiviä, oksia ja keramiikan palasia. Työhön tartuttiin kokeellisesti ja ennakkoluulottomasti, aivan kuten luomisen prosessissa kuuluukin.

Aistilaatan kuviokokeilua puulla ja muovilla
Hanna Moilanen sekoittaa betonia

Mitä ovat aistilaatat?

Aistilaatat ovat eri aistikanavin lähestyttäviä taidelaattoja. Laatat tehdään betonista, sementistä tai saumauslaastista. Laattojen pintaan sommitellaan ja upotetaan eri materiaaleja. Materiaalit muodostavat laattaan pinnan, jota on mahdollista tunnustella mm. käsin tai jaloin. Osaa laatoista voi tutkia kuuloaistia hyödyntäen.

Netta Nyyssönen etsii juuri oikeanvärisiä keramiikanpaloja aistilaattaansa
Aistilaatan kuviosommitelma

Yhdessä luomisen ilo

Tämänkin pajan aikana totesimme yhdessä tekemisen ilahduttavan meitä jokaista. Moni meistä on kaivannut pitkän korona-eristäytymisen jälkeen yhteisöllisyyttä – tapahtumia ja ajatusten vaihtamista toisten kanssa. Odotammekin jo innolla saavamme jakaa tätä luomisen iloa teidän kaikkien kanssa! Seurailkaapa siis tiedotusta… Jäppilän taidekätköt 2022!

Teksti ja kuvat: Netta Nyyssönen

Share This