Uutiset

Halloween Jäppilässä

Karkki tai kepponen on tunnettu amerikkalainen halloweenperinne. Siinä pukeudutaan mielikuvituksella ja kuljetaan ovelta ovelle lokakuun viimeisenä päivänä.

Tämä vuonna minä ja minun äitini Tiia ajattelimme, että voisimme tehdä jotain kivaa halloweenin kunniaksi. Me lapset menimme trick or treating eli eli suomeksi karkki tai kepponen -kierrokselle ensimmäistä kertaa Jäppilän kirkonkylällä.

”Karkki vai kepponen?”, Aava, Iida ja Verna kyselevät Jäppilän Majoituksen ovella.

Halloweentapahtumassa oli mukana Jäppilän Majoitus, Jäppilän Kievari ja Aino Tissari jakamassa karkkia. Kun lapset tulivat ovelle, minä haastattelin heitä. Minä kyselin kolme kysymystä.

Ensimmäinen kysymys oli, haluaisitko sinä tehdä tämän seuraavana vuonna uudestaan? Toinen oli, onko mörkö tarpeeksi pelottava? Viimeinen kysymys oli, haluaisitko sinä lisää pysäkkejä?

Mörkö kurkisti Jäppilän Majoituksen ovesta.

Aava tykkäsi ideasta, että olisi lisää pysäkkejä. Vanilja ajatteli, että on tarpeeksi pelottava mörkö. Minea haluaa osallistua ensi vuonna uudestaan.

Oli todella kivaa nähdä, kun lapset ja aikuiset pukeutuivat. Toivottavasti saadaan lisää pysäkkejä ja osallistujia ensi vuodelle.

Hilkka Hyttinen pukeutui prinsessaksi, ja koiratkin saivat omat tonttuasunsa.
Tämän jutun kirjoittanut Bella Tissari pukeutui merirosvoksi.

Teksti Bella Tissari

Share This