Uutiset

Hoitajavastaanotto loppuu Jäppilässä toistaiseksi

Hoitajavastaanotto päättää toimintansa Jäppilässä marraskuun lopussa. Syynä on Jäppilässä työskennelleen hoitajan eläkkeelle jääminen.

− Minulla ei ole ohjata hoitajaresurssia Jäppilään tällä hetkellä. Hyvinvointialue tekee omat päätöksensä vastaanoton jatkumisesta ensi vuonna, Pieksämäen kaupungin vastaanottopalvelujen esimies Helena Tullinen sanoo kaupungin lähettämässä tiedotteessa.

Matalan kynnyksen hoitajavastaanotto on toiminut Palvelukeskus Peltokartanon tiloissa yhtenä päivänä viikossa. Alun perin ajatus oli, että Jäppilässä olisi hoitajapäiviä asukkaiden tarpeen mukaan eli jos kysyntää on enemmän, voi myös vastaanottopäiviä olla vastaavasti enemmän.

Käytännössä Pieksämäen kaupungilla on ollut haasteita järjestää edes yhtä vastaanottopäivää viikossa. Syyksi on ilmoitettu hoitajapula.

Jäppilän Kylät ry valmistelee kannanottoa

Jäppilän Kylät ry valmistelee kannanottoa, jossa vaaditaan matalan kynnyksen lähipalvelujen turvaamista Jäppilässä ja samankokoisissa maaseututaajamissa myös Etelä-Savon hyvinvointialueella. Esimerkiksi Enonkoski, Savonranta ja Suomenniemi ovat asukasluvultaan suunnilleen samaa sarjaa Jäppilän ja Virtasalmen kanssa.

−Etelä-Savon hyvinvointialueen visiona on olla asiakaslähtöinen, rohkea ja digitaalinen. Seuraamme tarkalla silmällä, miten tämä lupaus toteutuu maakunnan reunalla asuvien vanhusten ja lapsiperheiden näkökulmasta, Jäppilän Kylät ry:n hallituksen jäsen Leena Maaninen sanoo.

Teksti: Hanna Moilanen

Share This