Uutiset

Hoitajavastaanotto on kesällä kiinni

Jäppilässä Peltokartanon palvelukeskuksen tiloissa toimiva hoitajavastaanotto on kiinni kesällä 15.5.–15.8.2022 välisenä aikana.

Jäppilän Kylät ry on vedonnut Pieksämäen kaupunkiin ja perusturvalautakuntaan kesäaukiolon puolesta. Ehdotuksena on aikataulun harventaminen siten, että hoitajavastaanotto olisi auki kesällä joka toinen viikko Jäppilässä ja Virtasalmella. Vetoomus tehtiin yhdessä Virtasalmi-yhdistyksen kanssa.

– Molemmilla kylillä asuu paljon ikäihmisiä ja julkista liikennettä ei ole. Läheskään kaikilla ikäihmisillä ei ole autoja ja kyytejä kaupunkiin labraan ja vastaanotoille.

– Kelataksi maksaa edestakaisin 50 euroa, ja pienituloisille se on kohtuuton kustannus asioinnista kaupungin terveysasemalla, Jäppilän kyläpäällikkö Sirpa Ylönen ja Virtasalmi-yhdistyksen puheenjohtaja Tuikku Kainulainen kirjoittavat lähettämässään vetoomuksessa.

Syksyn aukiolo riippuu hoitajatilanteesta

Perusturvajohtaja Paula Tiihonen kertoo laittaneensa aloitteen eteenpäin vastaanottopalvelujen tulosaluejohtajalle ja vastaanottojen esimiehelle mietittäväksi. Todennäköisesti aloite ei kuitenkaan tuo muutosta tämän kesän suunnitelmiin.

– Kesäsijaisten puutteen vuoksi olemme joutuneet supistamaan terveyspalvelujen toimintaa muutenkin. Esimerkiksi kiirevastaanoton aukioloaikaa on lyhennetty ja vuodeosastopaikkojen määrää vähennetty, Tiihonen sanoo.

– Syksyllä pyrimme jatkamaan Jäppilän ja Virtasalmen hoitajavastaanottoa normaalisti, mutta tämäkin riippuu täysin syksyn hoitajatilanteesta.

Teksti: Hanna Moilanen

Share This