Uutiset

Huippupaikasta eläkkeelle

Jäppilän pitkäaikainen lääkäri Arto Vehviläinen jäi hyvin ansaituille eläkepäivilleen joulukuun alussa. Artoa saattelivat eläkkeelle Taina Suhonen, Anna Piilo, Pekka Suhonen, Salme Vihavainen, Soili Moilanen, Raimo Piilo ja kuvan napannut Leena Maaninen.

 

 

Ensimmäistä kertaa nähdessään Jäppilän kirkonkylän ja terveysaseman hoitajat, Arto kertoi todenneensa, että onpa huippupaikka ja huippuhoitajat, mikäs tänne on töihin tullessa. Seitsemän vuotta täällä vierähti, tosin yhden välivuoden kävin piipahtamassa ministeriössä, kertoi Arto.

Itse asiassa Arto jäi jo aiemmin iän puolesta viralliselle eläkkeelle Jäppilän terveysasemalta, mutta jatkoi töitä ”eläkeläisenä”.

Arton toiseksi viimeisenä työpäivänään Jäppilän Kylät ry:n edustajat kävivät tervehdyskäynnillä viemässä muistoksi kyläseppä Tero Vepsäläisen takoman hahlon, jonka kuva on Jäppilän vaakunassa. Varmistamme, ettei lääkäriltämme pääse unohtumaan missä viimeiset seitsemän vuotta on asiakkaitaan hoitanut, kuten Pekka Suhonen puheessaan Artolle totesi. Raimo Piilo antoi lääkemääräyksen apteekkarilta saamansa vihjeen perusteella ”apteekkarin konjakista”, joka metsästysretken päätteeksi voisi joskus olla paikallaan.

Taina Suhonen kertoi erään kerran anelleensa Artolta, ethän vain jätä meitä jäppiläläisiä, johon Arto hyvin rauhalliseen tyyliinsä oli katsonut kelloa ja todennut, että kyllä hän ajatteli tässä neljän maissa lähteä kotiin. Anna Piilolla oli myös hauskoja muistoja lääkäri Arton luona käynneiltään.

Artolle läksiäislahjaksi paljastettiin hänen lempinimensä, jota kyläläiset olivat hänestä käyttäneet ja se oli ”Isä Aurinkoinen” ja sitähän Arto oli.

Iloksemme Arto lupasi jatkaa vielä yksityisvastaanottoaan Suonenjoella olevassa vastaanottotilassa, joten aikoja voi sieltä halutessaan vielä varailla. Tiedot löytyvät www. tohtori.fi sivustoilta.

Arton kalenteri täyttyy vielä jatkettavalla tutkimustyöllä, jossa tutkitaan ja vertaillaan työikäisten hoitoon pääsyaikoja tavoitteena on saada tiedot omaksi tiedostoksi. Tutkimustyön rahoitus on monikanavainen ja yksi rahoittajista on Kela.

Rakasta hirvenmetsästys harrastustaan Arto jatkaa koiransa kanssa ja ylpeänä koiran omistajana Arto kertoi, että kaksi hirveä on itse kaatanut, mutta koiransa haukusta on jo kymmenen hirveä kaadettu tänä syksynä. Koira huolehtii myös Arton päivittäisestä lenkkeilystä luonnossa.

Huippu hyviä eläkevuosia Artolle toivottaa huippupaikan väki.

 

Teksti ja kuvat: Leena Maaninen

Share This