Uutiset

Jäppilä-talon tilannetta selvitetään vuoden 2023 aikana

Pieksämäen valtuusto päätti yksimielisesti selvittää Jäppilä-talon käyttöä ja korjaustarpeita vuoden 2023 loppuun mennessä. Teknisen toimen tehtäväksi tulee selvittää talon käyttöaste, käyttö- ja pääomakustannukset, arvio peruskorjauskustannuksista sekä mahdolliset vaihtoehtoiset tilat yhdessä kiinteistön käyttäjien kanssa.

Samanlainen selvitys tehdään myös Virtasalmi-talosta, järjestötalosta ja Kanttilasta ennen lopullisia päätöksiä kyseisten kiinteistöjen kohtalosta. Selvityksen tekeminen on teknisen toimen vastuulla. Asian konkreettisesta etenemisestä ei ole vielä tarkempaa tietoa.

− Joku teknisen puolen virkamies lähtee viemään asiaa eteenpäin valtuuston päätöksen mukaisesti. Kaupungin puolella on vahva yhteinen näkemys, että järjestöjä ei jätetä pulaan, vaan kaikille löydetään toimintaan soveltuvat tilat, teknisen lautakunnan varapuheenjohtaja Ville Kiiveri sanoo.

− Järjestöiltä toivoisin malttia ja hyvää yhteistyötä, jotta oikeat tilatarpeet saadaan selville ja löydämme parhaat mahdolliset ratkaisut, Kiiveri vetoaa.

”Vellominen tulisi saada loppumaan”

Jäppilässä valtuuston päätös otettiin vastaan ristiriitaisin tunnelmin. Jäppilän Kylät ry on viimeisen vuoden aikana muun muassa selvittänyt Jäppilä-talon käyttöastetta ja laatinut ehdotuksen talon energiansäästöohjelmasta.

− On sinällään hyvä, että asioita selvitetään kunnolla ja syntyy yhteinen käsitys tilanteesta. Tämä vellominen talon tulevaisuudesta tulisi kuitenkin saada loppumaan, Jäppilän Kylät ry:n hallituksen puheenjohtaja Sirpa Ylönen sanoo.

Ylösen mukaan pitkittyvä epätietoisuus ja kokemus siitä, että kylien aktiivisia vapaaehtoisia ei kuulla, tuntuu raskaalta.

− On noloa ja harmillista, että joudumme perustelemaan kerta toisensa jälkeen, miten tärkeä ja merkityksellinen Jäppilä-talo on jäppiläläisille yhdistyksille ja seurakunnan aktiiviselle vapaaehtoistoiminnalle.

Tekninen johtaja Jari Nykänen on tällä hetkellä pois töistä, joten häntä ei tavoitettu vastaamaan kysymyksiin. Teknisen lautakunnan puheenjohtaja Timo-Juhani Liukkonen ilmoitti, että hän ei ehdi kommentoida asiaa.

Teksti ja kuva: Hanna Moilanen

Share This