Uutiset

Jäppilän iltapäiväkerholaisten mietteitä pääsiäisestä

Jäppilän iltapäiväkerhossa on yhteensä 18 lasta, joka tarkoittaa Pieksämäen kaupungin iltapäiväkerhoista suurinta ryhmää. Vilskettä ja suhinaa riittää koko iltapäiväksi, kertoivat ohjaajat Mervi Sipiläinen ja Jaana Parviainen.

Perinteen mukaan lapset saavat ennen pääsiäistä jonkin pienen yllätyksen, joka liittyy pääsiäiseen. Tänään se yllätyspäivä sitten olikin ja kaikki saivat yllätysmunat.Paikalla olleet iltapäiväkerholaiset peukuttivat saamalleen yllätykselle.

Pääsiäisen aika on aloitettu virpomisella

Kymmenestä iltapäiväkerholaisesta kahdeksan oli käynyt virpomassa palmusunnuntaina. Noidat, velhot ja sudet olivat liikkeellä pitkin päivää ja virpomispalkkiot olivat olleet hyviä. Jyrki oli virponut velhona ja Helmistä oli ollut mukavaa pukeutua sudeksi ja näyttää vähän pelottavalta. Moni oli noudattanut perinteisempää noitalinjaa. Anja kertoi saaneensa virpomispalkkioksi jättisuklaapupun. Muutama oli saanut jättimunan joku Kinder yllätysmunan ja pari lasta kertoi saaneensa munan lisäksi rahaa. Topin mielestä yllätysmunista kiinnosti se yllätys enemmän kuin suklaa.

Virpomislorua muisteltiin ja näinköhän se meni:  

”Virvon varvon vitsasella, tuoreen pajun oksasella, tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks, sulle vitsa mulle palkka, vai miten se menikään”.

Pääsiäiskoristeita lapset olivat tehneet jo koulussa, joten iltapäiväkerhossa eivät enää tee samoja koristeita, ehkä jotain pääsiäiseen liittyvää ovat piirtäneet, kertoi Mervi ohjaaja.

Mitä tulee mieleen ensimmäiseksi sanasta pääsiäinen

Liki kaikilla oli jotain kivaa mielessä ja vuorotellen alkoi kuulua niitä mukavia asioita pääsiäisestä, kuten vapaata aikaa kotona, suklaamunat, mämmi,  yllätysmunat ja sen sisällä olevat lelut, tiput, raeruoho, suklaapuput, kananmunat, kukot, noidat ja pajunkissat tietenkin. Hyvää ruokaa syödään kotona ja osa menee mummoa tapaamaan ja syömään mummon tekemiä herkkuja ja tietysti mämmiä.

Iltapäiväkerholaisista kommentoimassa olivat: Taika, Helmi, Petra, Saimi, Erika, Inka, Mirjam, Anja, Topi, Jyrki ja ohjaajat Mervi ja Jaana

Keskiviikkona eka ja toka luokkalaisista muodostettu kuoro esiintyy Johanna opettajansa johdolla Jäppilän Pääsiäiskirkossa.

Teksti ja kuvat: Leena Maaninen

Share This