Uutiset

Jäppilän jouluista lauantaita vietettiin eri puolilla kylää

Perinteinen Jäppilän jouluinen lauantai oli tänä vuonna hajautettu ympäri kylää erillisiksi pieniksi tapahtumiksi, ja isoja yhteisiä myyjäisiä ei järjestetty lainkaan. Ihmisiä oli mukavasti liikkeelle, ja kohtaamiset tapahtuivat suurelta osin pakkasen raikastamassa ulkoilmassa. Kokosimme tähän artikkeliin kuvia ja lyhyitä kuulumisia päivän tunnelmista eri puolilta kylää.

Ensimmäisenä ovensa ehti avaamaan Jäppilän apteekki aamuyhdeksältä. Jäppilän uusi apteekkari Ismo Kivi tarjoili kahvia ja jouluisia herkkuja puolisonsa Jaana Kiven kanssa Kaipaisen pariskunnalle.
Apteekkari Ismo Kivi palvelee iloisesti asiakkaita. Apteekin tiloja on uudistettu, ja turvallisuuteen sekä tilojen väljyyteen on panostettu.

Hyvätuuli Highland ja Jäppilän Käsityön Ystävät viettivät myymälän 10-vuotisjuhlia koronaturvallisesti myymälän pihaan pystytetyissä teltoissa. Myynnissä oli uusi erä tuoretta lihaa, ja Käsityön Ystävät tarjosivat glögiä, torttuja ja pipareita synttärijuhlien kunniaksi.

D.O. Saimaa-hankkeen kokki Ilkka Arvola kokkaili maistiaisia Hyvätuuli Highlandin teltassa ja kertoi vinkkejä maksan valmistukseen.
Pirkko Nikkarinen tarjoili glögiä ja joulutorttuja Jäppilän Käsityön Ystävien teltalla.
Janika Sikanen ja Eerika Sikanen piipahtivat pitkästä aikaa Jäppilän jouluiseen Kangaslammilta. ”Vietämme joulua suvun kanssa Jäppilän mummolassa. Jäppilän jouluisessa olemme käyneet joskus pienenä, mutta siitä emme muista itse mitään”, Janika ja Eerika kertovat.

5-vuotias Aarni Oksanen oli liikkeellä mummonsa Inkeri Lapin kanssa. Aarni kertoo viettävänsä joulua joka päivä. Tonttujakin on jo näkynyt.

”Löysin valkoisesta komerosta piparin ja söin sen. Tykkään hiljaisuudesta ja tontuista”, Aarni sanoo.

”Rauhallinen joulu on parasta”, Inkeri lisää.

Inkeri Lappi ja Aarni Oksanen piipahtivat myymälän 10-vuotisjuhliin.

Mäntylän lammastilan idyllinen pihapiiri oli koristeltu roihuilla ja valoilla. Istuskelutila Marttojen joulupuuron nautiskeluun oli järjestetty lämmittävine lampaantaljoineen raikkaaseen ulkoilmaan. Myös lampaita sai käydä kurkistamassa lampolassa.

Raita, Laura ja Taika toivottivat kävijät tervetulleeksi Mäntylän lammastilalle. Yksilöllisiä lampaantaljoja oli myynnissä sekä sisällä aittaputiikissa että ulkona pihalla.
Martat ovat myyneet puuroa jo 15 kertaa, eli kokemusta on jo kertynyt ja siksipä puuro onkin niin maittavaa. Tunnelmallisen hämärässä aitassa myymässä olivat Piia Pikkarainen,  Sirpa Ylönen, Hanna-Leena Airaksinen ja Anne Kauhanen.  

Piharakennuksen taljanäyttelyssä oli mahdollista tutustua erilaisiin lampaan taljoihin.
Mäntylän lammastilan aittaputiikki on auki ennen joulua torstaisin kello 12-17 tai sopimuksen mukaan. Sieltä löytyy vielä paljon erilaisia lampaantaljoja, lankoja, lammastäyslihasäilykettä ja jouluisia lahjatavaroita.

Heponiemen tilalla nähtiin laulava joulupukki tonttunsa kanssa. Vaikka lunta jo vähän olikin, reki ei vielä luista kovinkaan liukkaasti, joten pukki päätti saapua paikalle Vili-ponin kärryillä. Pukin laulellessa joululauluja, Vili tarjosi Päivi Herrasen ohjaamana poniajeluja pellolla pientä maksua vastaan.

Jäppilän Yrittäjät keräsivät arpajaisilla rahoitusta uuden vuoden ilotulituksen järjestämiseen. Myös MLL oli paikalla Heponiemessä.

Päivi Herrasen Vili-poni sai tonttulakin päähänsä päivän kunniaksi. Elsa, Anni ja Jere kapusivat rattaille ja ovat lähdössä poniajelulle.
Janette tervehtii Heponiemen alpakoita.
Aila Kaipiainen ja Ulla Kolehmainen myivät arpoja MLL:n hyväksi.
Joulupukki kertoi kiertävänsä tänäkin jouluna, mutta seuraa samalla tarkasti koronaohjeita. Pienellä kuulijalla oli pukille ehdotus: ehkä lahjat voi jättää ulos, jos sisälle ei pysty tänä jouluna tulemaan.
Heponiemessä pääsi laukkaamaan hevosella myös sisätiloissa. Verna kapusi ratsastamaan. Väinö, Ruth ja Eino odottavat omaa vuoroaan.

Teranmäen pajassa pääsi tekemään jouluostoksia myymälästä ja halukkaat saivat kokeilla takomista. Päivän mittaan valmistui useita, itsetehtyjä rautakoukkuja. Ainakin yksi pieni takoja löysi itselleen myös uuden toiveammatin.

Teranmäen kyltti on kauniisti valaistu.
Taontapajassa sai kokeilla takomista seppä Tero Vepsäläisen opastuksella. Jerryn seinäkoukku alkaa jo taipua oikeaan muotoonsa.

Jäppilän jouluisessa lauantaissa olivat mukana myös Jäppilän Sale kinkkuarpajaisilla, Jäppilän Kievari jouluisella a la carte -listallaan sekä parturi-kampaamot Jaanuska ja Sirpa tuote-esittelyjen ja iloisen joulutunnelman merkeissä.

Iso kiitos mukaan lähteneille yrityksille, yhdistyksille ja muille aktiiveille. Ja vähintään yhtä iso kiitos tapahtumiin osallistuneille. Ilman järjestäjiä ja osallistujia mikään tapahtuma ei onnistu.

Tunnelmia kylältä kokosivat: Leena Maaninen, Netta Nyyssönen, Tiina Taavitsainen ja Hanna Moilanen

Share This