Uutiset

Jäppilän kesässä 2021

Kesä tulla tupsahti vauhdilla Jäppilään. Odotamme innolla vilkasta kesää, ja että aurinko hellii ja koronarajoitukset hellittävät.

Lastenteatteri avaa kesän

Jäppilän Lastenteatteri esittää Saapasjalkakissan to 3.6.2021 klo 18 Jäppilän kesäteatterilla. Pääsymaksu on 5 euroa, mutta ilman lippuakin katsomoon pääsee. Yleisöä mahtuu paikalle ajankohtaiset koronarajoitukset huomioiden.

Ahvenaukiolla tapahtuu

Kirkonkylän Ahvenaukiolle on kesäksi pystytetty esiintymiskatos. Aukiolla järjestetään kesän mittaan tapahtumia, muun muassa toripäiviä ja kirppiksiä koronan niin salliessa.

– Toivotaankin vilkasta torikesää! sanoo kyläpäällikkö Sirpa Ylönen, jolta voi varata myyntipaikan, p. 040 510 6022, sirpa(at)pksirpa.fi  

– Torin kohdalle tien toiselle puolelle on rakennettu esteetön laituri ja venekin on pian rannassa kaikkien käytössä Ahvenlammella soutelua varten, kertoo Sirpa Ylönen edelleen. – Myös uimaan voi pulahtaa samassa paikassa, jos ei halua uimalalle mennä. Ja lemmikeillekin järjestetään uintimahdollisuus.

Yritykset ja yhteisöt palvelevat kesän aukioloajoillaan

Kirkonkylässä on vilkasta yritystoimintaa. Jäppilän Kievari avasi keväällä myös myymälän entiseen kauppakiinteistöön vinottain vastapäätä Kievaria. Heponiemen tila, Mäntylän lammastila sekä Hyvätuuli Highlandin ja Käsityön Ystävien myymälä Nurkkalassa palvelevat monien erilaisten tuotteiden kera. Kyläsepän Taontapaja Arcturus ja Kellosepän Kultaniekka löytyvät Teranmäeltä Heikinlammentiellä.

Sale palvelee kesällä asiakkaita pidennetyllä aukioloajalla. Kaiken varalta tiedoksi myös, että Saleen on saatu LC-lahjoituksena sydäniskuri viime syksynä. Lisäksi Pieksämäen seurakunta järjestää Jäppilässä tilaisuuksia.

Kaikkien yritysten ja yhteisöjen omia tapahtumia ja aukioloaikoja kannattaa seurata niiden omilta netti- ja/tai facebook-sivuilta. Jäppilän palvelut ja yhdistykset löydät näppärästi Jäppilän verkkosivuilta.

Kesäpäivät Jäppilässä lauantaina 31.7.

Koska koronarajoituksia oli keväällä vaikea ennustaa, on päätetty, että Kesäpäivät Jäppilässä toteutetaan samalla tavoin kuin jouluinen lauantai. Eli mitään isoa yhteistä tapahtumaa ei ole, vaan yritykset tahoillaan tekevät ohjelmaa.

– Jäppilän Kesäpäivistä myöhemmin lisää tietoa, lupaa Sirpa Ylönen.

Kesäteatterilla kuitenkin tapahtuu. Länsmäkiset esittävät 31.7. ”Isännän harharetket” klo 16 Jäppilän Kesäteatterilla tai sateen sattuessa monitoimitalolla.

Tansseja ja musiikkikomediaa Salmen lavalla

Luonnonkauniilla Salmen Lavalla järjestetään seitsemän tanssi-iltaa 1.7. alkaen ja viisi Kankkulan Kaivo -musiikkikomediaesitystä 14.7. alkaen. Tarkemmat tiedot aikatauluista tulevat sekä Salmen Lavan että C-viihde Oy:n sivuille.

Kuva ja teksti Pirjo Riipinen

Share This