Uutiset

Jäppilän Taidekätköt uudistuivat

Jäppilän uudistuneet Taidekätköt ovat nyt valmiina etsittäväksi ja löydettäväksi. Uusi kätkökartta ja vihjeet löytyvät sähköisessä muodossa täältä Jäppilän nettisivuilta. Paperisia karttoja on saatavilla Salesta, Puistokahvilasta, Teranmäen myymälästä, Heponiemen tilalta sekä Jäppilän kirjastosta 1.7.2024 alkaen.

Yhteistyöllä

Uutta taidetta ja uusia kätköpaikkoja ideoimassa oli joukko jo aiemmin hankkeessa mukana olleita taiteilijoita. Kätköt tarvitsivat uudistusta sään aiheuttamien luonnollisten vaurioiden vuoksi mutta myös ilkivaltaa oli valitettavasti kätköillä tehty. Hankeryhmän kanssa käytiin keskustelua lähdetäänkö kätköjä uudistamaan. Yhteistuumin totesimme tahtotilaksemme kätköjen uudistamisen. Yhteistyöllä saatiin kaikille mahdollisuus vielä ainakin tänä kesänä etsiä taidetta.

Seitsemän uutta Taidekätköä

Työryhmä kokoontui kesäkuussa työpajaan, jossa työstettiin neljä uutta taideteosta. Näiden lisäksi ryhmäläisiltä tuli kätkettäväksi vielä kolme teosta. Siis lähes puolet kätköistä on nyt uusia. Taidekätköjen sijoittelu kartalla on muuttunut ja näin ollen kätköilijät saavat tutustua Jäppilän kirkonkylän uusiin katuihin ja maisemiin. Pururadan varteen lisättiin uusia sadun maailmaan johdattelevia teoksia entisten kaveriksi.

Toivotamme kaikki tervetulleiksi Jäppilään taiteen ja kätköilyn maailmaan. Löytämisen iloa!

Kuvat: Netta Nyyssönen, Tiina Moilanen, Pirjo Riipinen

Teksti: Netta Nyyssönen

Share This