Uutiset

Joulu tuli Jäppilään

Jo perinteeksi muodostunutta Jäppilän jouluista lauantaita vietettiin marraskuun viimeisenä viikonloppuna ympäri Jäppilän kirkonkylää. Vaikka ensilumi ehti harmillisesti sulaa, joulupukki pääsi silti perille ilman poroa ja rekeä.

Lauantai-iltapäivänä oli mahdollisuus tutustua taiteeseen, kahvitella ja juoda glögiä useammassa pisteessä. Joululahjojen metsästäjät saattoivat piipahtaa ostoksille muun muassa monitoimitalon myyjäisiin, Ullan Kellaripuotiin, Hyväntuulen tilamyymälään ja Mäntylän lammastilan aittoihin. Tälle sivulle on koottu muutamia tuokiokuvia jouluisesta lauantaista.

Mirabella ja pukki

Mirabella Tissari oli kirjoittanut joulupukille kirjeen lahjatoiveistaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iida ja Unto Uivelo

Iida Hynninen keskusteli tonttu Unto Uivelon kanssa Ahvenaukiolla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Käsityön Ystävät

Jäppilän Käsityön Ystävät tarjoilivat kahvia Hyvätuuli Highlandin myymälällä, jossa juhlittiin liikkeen 5-vuotisjuhlia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laura

Laura Suhosella on Mäntylän lammastilan aitassa työhuone, josta voi ostaa tilan tuotteita, lankoja ja taljoja. Pihapiirissä pääsi myös maistelemaan glögiä ja tutustumaan paikalliseen taiteeseen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jukan taidetta

Jukka Suhosen Varistelua-sarjan työt olivat nähtävillä Mäntylän tilalla. Oikealla on Tero Vepsäläisen takoma, maailman ajankohtaiseen tilanteeseen kantaa ottava ”Piece off” -teos.

Piece off

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4H

Monitoimitalon myyjäisissä Sanna Pohjolainen, Tanja Kansanen ja Jaana Lauttaanaho myivät erilaisia tuotteita 4H-kerhon hyväksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martat

Jäppilän Martat olivat keittäneet perinteisen riisipuuron joulutapahtumaan. Piia Pikkarainen ja Sirpa Ylönen tarjoilevat puuroa.

 

 

Eila Nykänen ja Mari Pitkänen

Myös kirjasto oli avoinna. Taiteilija Eila Nykänen oli paikalla esittelemässä teoksiaan. Kuvassa oikealla on näyttelyyn piipahtanut Mari Pitkänen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mariella

Jäppilän kirjaston johtaja Mariella Haavisto puhui joulupuheessaan kirjaston ja kulttuurin merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talkoolaiset

Yhteensä noin 25 talkoolaista uurasti jouluisen lauantain onnistumisen eteen. Myyjäispöydät siirrettiin monitoimitalolle talkoovoimin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikista kohteista ei kuvia tarttunut mukaan. Esimerkiksi Ullan Kellaripuodissa oli niin lämmin tunnelma, että kameran linssi huurustui ja piparin koristelusta otetut kuvat epäonnistuivat. Monitoimitalon pihalla nautittu Jäppilän Kievarin mausteinen maissikeitto hurmasi maullaan siinä määrin, että kuvaaminen unohtui kokonaan. Kirpputorikin jäi kaiken tohinan keskellä kiertämättä.

Jäppilän vilkkaan joulutempauksen onnistumisesta kuuluu kiitos tapahtumaan panostaville yrittäjille, järjestelyistä vastanneille noin 25 talkoolaiselle, ohjelman esittäjille ja kaikille tapahtumaan osallistuneille. Seuraavan kerran Jäppilässä tempaistaan yhteisvoimin uudenvuodenaattona.

 

Teksti ja kuvat: Hanna Moilanen

 

 

 

Share This