Uutiset

Jouluista tunnelmaa Jäppilässä

Jäppilän Jouluista lauantaita vietettiin jo perinteiseen tapaan marraskuun viimeisenä lauantaina. Ulkotulet reunustivat Jäppilän kirkkotietä, ja tapahtumia oli eri puolilla kirkonkylää. Kokosimme kuvia ja tunnelmia muistoksi kylän yhteisestä tapahtumasta.

Varkaudessa asuva Tuija Koikkalainen tuli myymään itse tekemiään tonttuja. ”Aloin tehdä tonttuja 20 vuotta sitten ensin itselleni ja sitten niitä alettiin pyytää minulta. Teen noin 100 tonttua vuodessa”, Tuija Koikkalainen kertoo.
Mannerheimin Lastensuojeluliiton pöydällä oli tarjolla pika-arpoja ja kahvittelumahdollisuus.
Marttojen keittämä joulupuuro houkutteli monet myyjäisvieraat istahtamaan hetkeksi. Saiko joku mantelin?
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Soili Moilanen toi Jäppilän Jouluiseen Pieksämäen kaupungin terveiset.
Mäntylän lammastilalta löytyi yksilöllisiä lampaan taljoja, pikkuleipäkahvila, kivijalassa kurkkivia tonttuja ja reki. Mutta missä joulupukki mahtaa kuljeskella, ja onko kukaan nähnyt poroja?
Hyvätuuli Highlandin myymälä juhlisti 11-vuotis syntymäpäiväänsä tarjoamalla vierailijoille kahvia ja pullaa. Isompaa ruuhkaa ei ollut, mutta lahja-ja lihahankintoja käytiin kuitenkin tekemässä tasaiseen tahtiin.
Varsinkin Jäppilä-tuotteet kiinnostivat ihmisiä Hyvätuuli Highlandin ja Jäppilän Käsityön Ystävien myymälässä. Myös lämpimiä villasukkia lähti joulumuistamisiksi. Onnenpyörästä löytyi lapsivieraille mieluisat yllätykset. Jäppilä-tuotteita on nykyisin saatavilla myös Teranmäen pajalla.
Pörröiset alpakat Elliot, Kiefer ja Papu nauttivat pakkaskelistä Heponiemessä. Kuistilla höyrysi makkaragrilli, ja kahvilan puolella oli tarjolla pipareiden koristelua ja monenlaisia herkkuja.
Heponiemen kahvilaan ehtii vielä piipahtaa ennen joulua. Ulla Hynninen suunnittelee pitävänsä kahvilaa auki vielä parina viikonloppuna ennen joulua.
Ninni Häkkinen esitteli erilaisia takotuotteita Teranmäellä. Myymälästä löytyy paljon kivoja vaihtoehtoja joululahjoiksi.
Taideseppä Tero Vepsäläinen esitteli kävijöille, miten rauta saadaan taipumaan haluttuun muotoon.
Lyhdyt valaisevat kauniisti pimeitä talvi-iltoja.
Jäppilän Apteekista löytyy monenlaisia lahjapakkauksia pukin konttiin. Raijja ja Paula toivottavat rauhallista joulua kaikille,
Eino, Väinö ja Hilma kertoivat apteekissa vierailleelle Joulupukille lahjatoiveitaan. ”Nyt onkin niin kilttejä lapsia, ettei taida reki riittää lahjoille, vaan on lähdettävä matkaan isolla rekalla”, veisteli apteekissa päivystänyt joulupukki.

Kun muualla kylällä alkoivat tapahtumat hiljentyä, Jäppilän Kievari avasi ovensa jouluruokailijoille. Myös Ahvenaukion laidalla kasvavan joulukuusen valot syttyivät. Mukavaa joulun odotusta kaikille jäppiläläisille ja Jäppilän ystäville!

Kuvat ja tekstit: Eero Kolehmainen, Netta Nyyssönen, Leena Maaninen ja Hanna Moilanen

Share This