Uutiset

Joulukausi avattiin Jäppilässä

Marraskuun viimeisenä lauantaina toivotettiin lähestyvä joulu tervetulleeksi Jäppilässä. Jäppilän Kylät ry järjesti joulumyyjäiset monitoimitalolla ja monissa yrityksissä oli jouluista ohjelmaa eri puolilla kirkonkylää. Kokosimme joitain välähdyksiä päivän tunnelmista.

Jäppilän Apteekin Paula-tonttu on iloisena, kuten aina, vastaanottamassa asiakkaita. Tällä kertaa hän joutui lähettämään joulupukille terveiset ja toivomuksen pikaisesta paranemisesta jouluksi. 
Jäppilän oma kuoro Seniorisirkut ilahduttivat jouluisilla lauluillaan.
Martat perinteisten puurokattiloiden äärellä. Marttojen puheenjohtaja Hanna-Leena Airaksinen kertoikin, että jo 10 vuoden kokemuksella he ovat keitelleet puuroa, ja nyt sitä puuroa jo jonotetaan.
Jäppilä-talo on saanut vapaaehtoisten talkoolaisten sitomat havuköynnökset koristeekseen.
Pirjo Riipinen esitteli ja kertoi tekemiensä korttien valmistamistapaa. Kortit hän kertoi tekevänsä keittämällä kahden laatan välissä ja vedessä pitää olla erilaisia metalliromuja. Aika jännä tekniikka.
Teranmäen Tero takomassa taidetta arkeen ja juhlaan. Kiirettä pitää näin joulun alla.
Käsityönystävät Pirkko ja Netta kertoivat, että pullakauppa on alkanut mukavasti heti aamusta.
Kaupungin hallituksen puheenjohtaja Soili Moilanen kiitteli puheessaan Jäppilän väkeä yhteisöllisyydestä, osaamisesta, aktiivisesta osallistumisesta ja sinnikkäästä yrittäjyydestä. Soili mainitsi esimerkkinä kumppanuuspöydän asukkaiden aktiivisuudesta ja osallistumisesta keskusteluun. Hoitajavastaanoton loppuminen ainakin toistaiseksi oli ikävä takaisku Jäppilälle. ”Toivon, että hyvinvointialueen kehittämisen kohteena olevalla liikkuvien palvelujen kehittämisellä turvataan lähipalveluita mm. Jäppilässä. Kylätalon kohtaloa pähkäillään ja sen olemassaoloa puolustamme”, sanoi Soili perinteitä kunnioittaen ja hyvää joulua toivottaen.
Jäppilän luonnollinen joulukuusi on juurevasti maassa kiinni ja sitä ei tarvitse nostaa nosturilla paikalleen.

Fellu-poni toivotti lapset tervetulleiksi jouluiselle ajelulle yhdessä ohjastajansa Sanna Pohjolaisen kanssa Mäntylän tilalla. Tilan tunnelmallisessa aitassa oli tarjolla glögiä ja pipareita, ja makkaragrilli puhisi pihalla.
Hildan äiti auttoi kirjeen lähettämisessä joulupukille. Kirjeen sisältö jäi salaisuudeksi.
Jäppilän Kievari odottaa jouluruokailijoita tunnelmallisessa valaistuksessa.
Ida-Maria Mäkynen ja Myys-islanninhevonen tarjosivat mahdollisuuden ratsastaa Heponiemessä. Myös kahvila oli auki, ja tarjolla oli muun muassa hauskoja arvoituksia, piiloon vilahtavia tonttuja ja pipareiden koristelua.
Heponiemen alpakat viihtyivät pikkupakkasessa paksun ja lämpimän turkkinsa alla. Eipä hullumpaa heinää, ainakaan leukojen liikkeestä päätellen.

Hyvää joulun odotusta kaikille jäppiläläisille ja Jäppilän ystäville!

Kuvat ja tekstit: Leena Maaninen ja Eero Kolehmainen

Share This