Uutiset

Karaokeillat kutsuvat laulamaan Heponiemen kesäkahvilaan

Heponiemen tilan kesäkahvion puutarhahuoneesta kuuluu musiikkia. Terhi Hulkko ja Tuula Kuusisto laulavat yhdessä mikrofoneihin Sydämeni osuman sai -kappaletta. Laulun sanat rullaavat tietokonenäytöllä, josta niitä on helppo seurata. Timo Suuronen säätää ääniä ja testaa karaokelaitteiden toimivuutta.

Kaikki toimii hyvin, ja kolmikko on silmin nähden tyytyväinen. Nyt pitkin alkukesää kypsytelty tapahtuma voidaan jo julkistaa. Heinäkuussa Heponiemessä lauletaan kaikille avointa kyläkaraokea perjantaisin 14.7., 21.7. ja 28.7. klo 15–18.

− Toivotamme kaikenikäiset jäppiläläiset ja kesäasukkaat tervetulleiksi laulamaan. Ei haittaa, vaikka ei olisi aiempaa kokemusta. Laulaa voi myös yhdessä jonkun toisen kanssa, ja mahtuuhan tässä tanssimaankin, järjestävät pohtivat innostuneesti.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Osallistujat voivat kuitenkin halutessaan maksaa pienen, vapaaehtoisen maksun, jolla katetaan tapahtumien kuluja eli käytännössä Teostomaksuja ja karaokeohjelman lisenssimaksua.

Räppibändi opetti heittäytymään

Idea karaokeilloista sai alkunsa, kun Terhi Hulkko otti keväällä yhteyttä Jäppilän kyläyhdistykseen ja ehdotti karaokeiltojen järjestämistä. Hän on mökkeillyt kesäisin Jäppilässä jo 13 vuotta ja huomannut kylän aktiiviseksi ja vireäksi. Samalla on herännyt ajatus osallistua itsekin ja olla mukana luomassa kylälle toimintaa.

− Olen laulanut karaokea 3 kertaa aiemmin eli intoa on enemmän kuin taitoa. Lähdin viemään tätä eteenpäin, koska minusta olisi mukavaa, jos me kesäasukkaat voisimme osallistua enemmän kylän elämään ja tutustua samalla ihmisiin, Terhi sanoo.

Kokemusta musiikista ja esiintymisestä Terhiltä löytyy oman työpaikan huumorimielellä kootusta räppibändistä Queens of Hill Street. Neljän naisen ryhmä esiintyy pääasiassa työpaikan rennommissa tapahtumissa, kuten esimerkiksi henkilöstön merkkipäivinä.

− Bändissä mukana olo on opettanut minulle heittäytymistä. Toivon samaa heittäytymistä ja uskaltamista myös näiltä karaokeilloilta.

Karaokeillat sopivat kaikenikäisille

Kyläyhdistyksen piiristä löytyivät Tuula Kuusisto ja Timo Suuronen, jotka innostuivat ideasta. Tuula on tutustunut karaokeen aiemmin tänä vuonna ja käynyt kokeilemassa muutaman kerran laulamista lähiseudun karaoketapahtumissa. Timo on laulanut vuosien varrella erilaisissa kuoroissa.

− Halusin kokeilla, pystynkö laulamaan ihmisten edessä. Ensimmäisellä kerralla minua jännitti niin, että kädet tutisivat. Kokemus oli kuitenkin hyvä ja houkutteli laulamaan lisää. Olen muutenkin sellainen ihminen, että innostun uusista asioista ja lähden innolla kokeilemaan niitä, Tuula kertoo.

Kumppaniksi tapahtuman järjestämiseen löytyi Heponiemen tilaa pyörittävä Ulla Hynninen, joka toivotti tapahtuman järjestäjät tervetulleeksi kesäkahvilaansa.

− Minusta on hienoa, että Jäppilässä on monenlaista aktiivista toimintaa ja tapahtumia. Itselläni ei riitä aika tapahtumien järjestämiseen mansikkasesongin keskellä, joten tartuin mielelläni tähän ideaan ja tarjosin tilan tapahtumalle, Ulla tuumii.

− Tämä karaoketapahtuma sopii kaikenikäisille, koska meillä ei ole Heponiemessä anniskeluoikeuksia. Mietimme kuitenkin jonkin kivan karaokekahvitarjouksen kyseisille illoille.

Yksi tumma, yksi vaalea ja yksi siltä väliltä

Nyt kaiuttimista kajahtaa Arttu Wiskarin Sirpa. Tuula tapailee melodiaa ja pyytää Timoa laskemaan äänialaa vähän matalammalle. Testailun lomassa tulevat karaoke-emännät ja -isäntä miettivät itselleen sopivia taiteilijanimiä.

− Minä voisin olla Kantri-Helena. Tykkään kovasti Katri-Helenan musiikista ja jotkut ystäväni kutsuvat minua sen takia tällä lempinimellä, Terhi nauraa.

Pienen pohdinnan jälkeen Tuulalle valitaan taiteilijanimeksi yhteisellä päätöksellä Paula Kuusiniemi ja Timo ehdottaa itselleen jo vanhempaa perua olevaa lempinimeä Suuti. Tämänkin asia on siis ratkaistu.

− Nimet sopivat meille mainiosti, kun yksi meistä on tumma, toinen vaalea ja kolmas siltä väliltä, järjestäjät myhäilevät.

Jäppilän kyläkaraoke järjestetään Heponiemen tilalla (Heponiementie 46) perjantaisin 14.7., 21.7. ja 28.7. klo 15–18. Tapahtumiin on vapaa pääsy. Osallistujat voivat halutessaan maksaa pienen kannatusmaksun, jolla katetaan tapahtumien järjestämisen kuluja. Lisätietoja karaokeilloista antaa Terhi Hulkko, puh. 040 551 1158.

Teksti ja kuva: Hanna Moilanen

Share This