Uutiset

Kauppa-autossa on tunnelmaa – Jäppilän Yrittäjien kesäteatterissa nähdään viisi esitystä

Jäppilän Yrittäjien kesäteatterissa nähdään tänä kesänä Markku Pölösen Kauppa-auto. Miten päädyitte valitsemaan tämän näytelmän, Sirpa Ylönen?

”Luimme läpi muutamia käsikirjoituksia ja tämä oli paras. Roolihahmoja oli sopiva määrä, ja niiden jako työryhmän sisällä meni tosi luontevasti. Pölösen tekstissä on sopivasti huumoria. Tapahtumat sijoittuvat 1970-luvulle pieneen savolaiseen kylään, joten senkin myötä teksti tuntui omalta.”

Näytelmän kauppiaspariskuntana nähdään Sirpa Ylönen ja Matti Kauhanen.

Ensi-iltaan on enää muutama päivä. Miltä nyt tuntuu?

”Viimeisellä viikolla harjoittelemme tarmokkaasti joka ilta. Näillä helteillä se on hikistä puuhaa, mutta kaikki on jo hyvällä mallilla. Tämä on ollut säiden puolesta poikkeuksellinen kesä. Kertaakaan ei ole kastuttu harjoitusten aikana.”

 

Mikä on ollut haastavinta esityksen valmistelussa?

”Lavastusta mietimme jonkun aikaa. Oikean kauppa-auton saaminen Ahvenlammen rantaan olisi ollut liian hankalaa, joten rakensimme kauppa-autolle lavasteet. Onneksi työryhmässä on niin taitavia miehiä ja naisia, että lopulta ongelmia ei edes ollut kauppa-auton toteutuksessa.”

 

Mikä on erityistä tänä vuonna?

”Kutemajärven kauppa-auto tulee Jäppilään sunnuntaina 5.8. klo 14 eli tuntia ennen esityksen alkua. Auto pysäköi kirjaston parkkipaikalle. Ostoksia on mahdollista tehdä myös esityksen jälkeen, ja aistia kauppa-auton tunnelmaa.

Lavasteita kannattaa katsoa tarkalla silmällä. Lavasteeksi rakennettu maitolaituri on tarkoitus huutokaupata, kunhan kaikki esitykset on pidetty.”

Nuorta energiaa esitykseen tuovat Eemeli Parviainen ja Kalle Ylönen.

Jäppilän Yrittäjien kesäteatteri

Kauppa-auto

Käsikirjoitus: Markku Pölönen
Ohjaus: Pirjo Särkkä

 

Liput: aikuiset 15 €, 7 – 12-vuotiaat 7 €

Esitykset:
la 28.7. klo 18
ke 1.8. klo 19
la 4.8. klo 18
su 5.8. klo 15
ke 8.8. klo 19

Jäppilän kesäteatteri sijaitsee kirjaston takana Ahvenlammen rannassa tenniskentän päädyssä.

 

Kuvat: Timo Naukkarinen

 

 

 

Share This