Uutiset

Kesäpäivä Jäppilässä 30.7.2022

Kaikenlaista kivaa mahtuu yhteen lauantaiseen kesäpäivään Jäppilässä. Tule piipahtamaan Ahvenaukiolle ja kuuntelemaan musiikkia. Myös eri yrityksissä on monenlaista menoa eri puolilla kirkonkylää.

Kyläpäällikkö Sirpa Ylönen yhdessä muun talkooväen kanssa toivottaa kesäpäivävieraat tervetulleiksi tutustumaan Jäppilän yrityksiin ja taidenäyttelyihin. Iloisia tapaamisia ja aurinkoista mieltä kaikille kesäpäivään tulijoille. Tutustu päivän monenlaiseen antiin tässä alla. Kesäpäivillä nähdään!

Ahvenaukiolla tapahtuu: kulttuuria, torimeininkiä ja kalustonäyttely

Kesäpäivät avataan heti aamulla klo 10 Ahvenaukiolla, jossa kyläpäällikkö Sirpa Ylönen toivottaa kaikki tervetulleeksi Jäppilään ihmettelemään pienen kylän touhuja kesäisenä lauantaina.

Nyt jo kuudennen kerran valitaan vuoden jäppiläläinen, ja ehdotuksia voi tehdä aina 15.7. saakka. Omaa suosikkia voi ehdottaa sähköisesti tästä linkistä, ja perinteisemmällä tavalla ehdotuksen voi tehdä pudottamalla lipun Salessa ja kirjastossa oleviin laatikoihin.

Jäppiläläisen oopperalaulaja Veikko Tyrväisen syntymästä on kulunut tänä vuonna 100 vuotta ja fil.tri Helena Tyrväinen kertoo Tyrväisen elämästä. Kuulemme Tenori Pekka Kuivalaisen musiikkiesitykset, säestäjänään Tessa Virta. Milloin olemme kuulleet tenorin esityksen viimeksi Ahvenaukiolla? Aivan oikein emme koskaan, mutta nyt se on mahdollista kuulla ja nähdä.

Päivän torimeininkiä vauhdittavat Osuuspankki Suur-Savon kumppanuuteen liittyvät Hanna ja Henri Hippo, jotka seikkailevat pitkin Jäppilää päivän aikana. Pieksämäen 4H-yhdistys rakentaa raittirasteja, joissa on luvassa mukavia tehtäviä.

Vapaan Palokunnan kalustonäyttely on myös Ahvenaukiolle järjestettynä. Perheen pienimpiä ja ehkä vähän isompiakin kiinnostavat aina paloautot ja niihin liittyvät toimet, joihin päivän aikana on mahdollista tutustua ja kysellä muutoinkin palokunnan toiminnasta.

Kirkko, museo, koulu ja kirjasto avoinna

Jäppilän kirkon ovet avautuvat aamusta kymmeneltä, jolloin siellä järjestetään opastettu tutustumiskierros. Kirkkomuskari aloittaa heti kierroksen jälkeen ja lopuksi päästään kirkkoseikkailuun. Milloin olet viimeksi tutustunut oman kotiseutusi kirkkoon?

Kotiseutumuseoon voit tutustua osoitteessa Jäppilän kirkkotie 10. Museo on avoinna vain tänä yhtenä päivänä, jolloin opas on paikalla. Kannattaa käyttää tämä mahdollisuus hyödyksi.

Jäppilän koulu on myös avoinna, jossa voit käydä fiilistelemässä lapsuuden kouluaikaisia muistoja. Voit myös ihmetellä ja miettiä aikamatkaa niistä ajoista tähän päivään.  

Kirjastossa on Laura Vakkolan ”Neiti Marraskuu” taidetta ja Keimo Teittisen mielenkiintoinen rahanäyttely.

Taidetta ja taoksia

Ritva Vallan Ateljeessa ”taidetuplien” taidetta voi käydä ihastelemassa. Sisarukset löytyvät osoitteesta Heikinlammentie 1A.

Pappilan Taideaitta on avoinna ja siellä on Mirja Karjalaisen taidetta osoitteessa Jäppilän kirkkotie 4 A.

Teranmäellä nähdään taideseppä Tero Vepsäläisen loihtimaa taos taidetta osoitteessa Heikinlammentie 1 B.

Kaikki taiteilijat ovat itse paikalla, ja voit halutessasi ostaa tai tilata sopivia tauluja tai esineitä kotiisi tai lahjaksi.

Kahvilat, ravintola ja luomutilat

Heponiemen kesäkahvilassa kahvin lisäksi myytävänä luomutuotteita mansikoita ja herneitä. Aiempien eläinystävien lisäksi tänä kesänä on uusia kavereita tutustuttavaksi. Heponiementie 46.

Jäppilän Kievarin myymälästä saat kahvin lisäksi suolaisia ja makeita herkkuja. Ruokaisia salaatteja ja savustettuja makunautintoja kannattaa ehdottomasti testata. Jäppilän kirkkotie 8.

Jäppilän Kievarin ravintola on avoinna 12–21, Pöytä kannattaa varata aina etukäteen ravintolan omilta verkkosivuilta. Jäppilän kirkkotie 3.

Mäntylän lammastilalla Aittaputiikin myymälässä on lankoja ja aina niin ihania lammastaljoja. Maavedentie 2.

Teatteria

Kesäteatterilla tavataan Oikeita Immeisiä klo 18 alkaen, ohjaajana Pirjo Särkkä. Järjestäjänä Jäppilän Yrittäjät ry, osoite on Jäppilän kirkkotie 9.

Taidekätköt

Jäppilän Taidekätköillä voi piipahtaa myös päivän aikana. Karttoja on saatavissa paperiversioina mm. kirjastosta, Salesta ja muista paikallisista yrityksistä. Kartta ja lisätietoa on myös saatavilla verkossa osoitteessa: http://www.jappila.fi/taidekatkot

Lisätietoja

Lisätietoja Kesäpäivästä antaa Sirpa Ylönen, puh. 040 510 6022 tai sirpa@pksirpa.fi. Myyntipaikkoja voi varata Tuula Kuusistolta, numerosta 040 727 4559 tai sähköpostilla kjat.kuusisto@kolumbus.fi

Huom! Toripaikkojen varaus on numerosta 040 727 4559 tai sähköpostilla kjat.kuusisto@kolumbus.fi.

Teksti: Leena Maaninen

Kuvat: Laura Suhonen

Share This