Uutiset

Keskustelutilaisuus: Pieksämäen sote-palvelujen tulevaisuus?

Mikä on sosiaali- ja terveyspalvelujen tulevaisuus Pieksämäellä? Kolmen yhdistyksen järjestämä keskustelutilaisuus tarttuu tähän kysymykseen tiistaina 17.10.2023 klo 17–19 Pieksämäen Seurojentalolla (Savontie 70).

Tilaisuuteen on kutsuttu Etelä-Savon hyvinvointialueelta Pieksämäen alueesta vastaava toimialajohtaja Sami Sipilä sekä geriatri ja palvelualuepäällikkö Antti Ohvanainen.

Molemmilta on pyydetty lyhyt noin 10 minuutin tiivis alustus Pieksämäen sosiaali- ja terveyspalvelujen tulevaisuudesta. Tilaisuuden alussa on myös kahvitarjoilu.

Kysymyksille ja keskustelulle on varattu aikaa

Suurin osa ajasta on varattu yhteiselle keskustelulle. Tilaisuuden järjestäjät eli Paiste ry, Jäppilän Kylät ry ja Virtasalmi-yhdistys ry ovat keränneet esiin nostettavia teemoja oman jäsenistönsä näkökulmasta. Mukana keskustelussa on myös hyvinvointialueen päättäjiä.

− Taustakeskusteluissa olemme huomanneet, että kysymykset ja huolenaiheet ovat hyvin samanlaisia asuinpaikasta riippumatta. Meitä tavallisia ihmisiä askarruttaa hoitoon pääsy ja se, miten palvelut toimivat omalla tai läheisten kohdalla silloin, kun niitä tarvitaan, tilaisuuden järjestelyryhmässä mukana oleva Leena Maaninen sanoo.

Tilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Se on myös tärkeä mahdollisuus käydä vuoropuhelua päättäjien ja hyvinvointialueen johdon kanssa sekä saada vastauksia mieltä vaivaaviin kysymyksiin.

− Toivottavasti Jäppilästä lähtisi porukkaa paikalle kertomaan, miltä sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuus näyttää täältä maakunnan pohjoisrajalta katsottuna ja millaiset asiat ovat meille tärkeitä, Maaninen rohkaisee.

Teksti: Hanna Moilanen

Kuva: Laura Suhonen

Share This