Uutiset

Kirjasto laajensi aukioloaikojaan

Jäppilän kirjastoon pääsee nyt myös iltaisin ja viikonloppuna. Ovi aukeaa kirjastokortilla ja omalla numerokoodilla. Kirjaston johtaja Mariella Haavisto palvelee edelleen tiistaista torstaihin.

 

Jäppilän kirjasto uudistui maaliskuun alussa omatoimikirjastoksi. Tuttu kirjaston johtaja Mariella Haavisto vastaa kirjaston toiminnasta edelleen, mutta nyt sinne pääsee myös illalla ja viikonloppuisin, jolloin henkilökuntaa ei ole paikalla.

 

Kirjaston johtaja Mariella Haavisto, miten omatoimikirjasto toimii?

Kirjaston avaimina ovat kirjastokortti ja nelinumeroinen tunnusluku. Kirjastossa voi omatoimiaikana lainata ja palauttaa aineistoa automaateilla sekä tutustua kirjaston aineistoon omatoimisesti. Kirjaston pelisäännöt ovat voimassa myös omatoimiaikana. Turvallisuutta valvotaan tallentavalla valvontakameralla. Lisätietoja omatoimikirjastosta voi lukea Pieksämäen kirjaston sivuilta.

 

Kirjaston ovi aukeaa kirjastokortilla ja oheiseen laitteeseen näppäiltävällä nelinumeroisella koodilla. Koodi on henkilökohtainen eli sama numerosarja jolla uusitaan lainoja nettisivujen kautta.

Mikä on omatoimikirjaston taustalla oleva ajatus?

Kirjasto saadaan näin kuntalaisten hyödynnettäväksi laajemmin. Asiakkaat voivat käyttää kirjastoa joka päivä klo 8 – 21.

 

Miksi varattuja kirjoja ei voi noutaa muuten kuin henkilökunnalta?

Varattujen kirjojen noutaminen omatoimiaikana on selvittelyn alla. Varauksessa ei voi tietosuojasyistä näkyä asiakkaan nimi, joten jonkinlainen varausnumerosysteemi on kehitteillä.

 

Millaisia terveisiä lähetät jäppiläläisille?

Nauttikaa kirjastostanne hyvät jäppiläläiset! Lumme-kirjastojen laaja kokoelma on käytettävissänne. Järjestys ja siisteys on yhteinen ilomme. Palvelua on myös saatavilla tiistaisin klo 12-18 sekä keskiviikkona ja torstaina klo 9-15.

 

 

Share This