Uutiset

Kohtaamisia Jäppilän kirkon pihapiirissä

Mitä ihmettä tapahtuu Jäppilän kirkon pihalla? Puheen porinaa, makkaran tuoksua ja iloisia tuuletuksia pelikentällä. Pieksämäen seurakunnan Poikkea Pihalle -tapahtuma 15.6.2022 tarjosi mahdollisuuden kesäiseen yhdessäoloon.

Eri puolilta Jäppilää tultiin tapaamaan toisia kotikirkon pihalle. Paikalliset ihmiset ovat paljolti tuttuja keskenään, mutta tapahtumassa kohdattiin myös muutamia uusia ihmisiä.

Diakoniatyöntekijä Hanna Kytölä ja kansainvälisen työn sihteeri Eija Junnilainen toivottivat tervetulleeksi kahville ja makkaralle. Seurakuntamestari Raija Riipinen huolehti käytännön järjestelyistä mm. tuomalla kahviteltan ja makkaragrillin.

Makkaranpaistosta huolehti homman taattu osaaja Reino Turunen. Pullakahvien ja makkaran kera oli mukava jutella alkukesän kuulumisista. Kohtaamisen tärkeydestä kertoi runsas puheensorina.

Lastenohjaaja Eija Saarinen oli valmistellut pihanurmelle Usko, toivo ja rakkaus -alttarin, jonka äärellä oli mahdollisuus hiljentyä. Myös kirkossa oli mahdollisuus istahtaa hetkeksi. Jäppilän kirkko toimii kesällä (13.6.-19.8.2022) tiekirkkona ja on avoinna ma-to klo 9–15 ja pe klo 9–13.30.

Pihapeleihin oli mahdollisuus kaikenikäisten osallistua. Peli sai aikaan iloista leikkimieltä ja jokaista osallistujaa kannustettiin.

Päällimmäisiä keskustelunaiheita olivat arjen kuulumiset, kesän retket ja juhlat. Tärkeää oli myös mahdollisuus jakaa oman elämään liittyviä huolenaiheita työntekijöiden tai tuttavien kanssa.

Yhteiseen toimintaan liittyvänä huolenaiheena oli seurakunnan kokoontumistilat, kun seurakuntatalo on vesivahingon vuoksi jouduttu ottamaan pois käytöstä. Kevään aikana on kokoonnuttu kirkossa ja pienempien ryhmien kanssa Jäppilä-talolla. Syksyllä ryhmätoiminta jatkuu Jäppilä-talolla.  

Kesällä tapahtumat jatkuvat

Seurakunnan toiminta on monelle merkityksellistä ja tuo turvaa erilaisten elämäntilanteiden keskellä. Yhteiset tapahtumat mahdollistavat kohdatuksi tulemisen ja tuovat vaihtelua ja iloa arkeen.  Kesällä tapaamiset jatkuvat Jäppilässä pihaseurojen ja yhteislauluiltojen merkeissä.

Seurakunnan Poikkea Pihalle -tapahtuman tavoitteena on olla tavoitettavissa ja tarjota mahdollisuus kohtaamisiin kylillä myös kesäaikaan, jolloin säännöllinen ryhmätoiminta on tauolla. Kesäkuussa tapaamiset toteutuivat Virtasalmella ja Jäppilässä, heinäkuussa kohdataan Naarajärvellä ja elokuulla myös kantakaupungissa.

Teksti ja kuvat: Päivi Thitz

Share This