Uutiset

Kyläntyttöjen 50-vuotisjuhlakonsertti Jäppilä-päivillä 2024

Kyläntyttöjen alkuperäiset jäsenet Tuula Teittinen, Maija Suhonen, Mervi Levänen ja Tuula Lindholm aloittivat lauluharrastuksen Jäppilän seurakunnan kanttori Jouko Korttilallin johdolla nuorisokuorossa jo 1970-luvun alussa. Luvassa onkin Kyläntyttöjen 50-vuotisjuhlakonsertti ensi kesänä 2024 Jäppilä-päivien yhteydessä. 

– Silloin kutsumme kaikki Kyläntytöt vuosien varrelta mukaan tapahtumaan ja laulamaan tuttuja yhteisiä lauluja, kuten ”Punapaula”, ”Kallilolle kukkulalle”, ”Kasvupaikka” jne. Luvassa on myös kuvakavalkadi esityksistä, konserteista, esiintymisasuista ja tarinoista.

1990-luku oli Kyläntyttöjen aktiivisinta aikaa ja silloin säestäjä/sovittaja Eero Norontauksen johdolla Kyläntytöt esiintyi lukuisilla juhlilla, musikaaleissa sekä konserteissa Pieksämäen Poleenissa ja Varkauden Warkaus-salissa. Yhteistyössä olivat myös laulajalegendat Pepe Willberg sekä Danny.

Danny ja Kyläntytöt v. 2000.

2020-luvulla esiintymiset harvenivat, mutta Jäppilän seurakuntatalolla sekä Jäppilän kirkossa on ollut monia kevätlaulu- ja joululaulukonsertteja. Ensi vuoden kesänä on siis Jäppilä-päiville luvassa tuttuja ikivihreitä Kyläntyttöjen lauluja vuosien varrelta.

Kyläntyttöjä vuodelta 1979. Kyläntytöissä eri vuosikymmenilllä laulaneita pyydetään ottamaan yhteyttä Heli-Maaritiin tai ”Tupuun”.

Kyläntytöissä laulanut – ota yhteyttä

Nyt onkin vuosi aikaa valmistella tapahtumaa ja toivomme, että Kyläntytöissä laulaneet olisivat meihin yhteydessä: Heli-Maarit Moilanen p. 040 719 2736, heliheppeli@gmail.com tai Tuula Lindholm p. 050 436 7358, tupu.lindholm@gmail.com

Teksti ja kuvat Tuula Lindholm

Share This