Uutiset

Laitossiivooja Merja Teittinen työssään

image

image

image

No sieltähän sitä ruppee porukkata tulemaan, iloisia lapsukaisia 🙂 !

image

Voieläköhän pyöräyttäs tuosta!

image

Roskaa vaan tuppaa tulemaan.

Tästä jutusta alkaa Jäppilän koulun henkilökunnan esittely. Aloitimme nyt ensimmäisellä haastattelulla ja lisää on luvassa syyslukukaudella.

Jäppilän koulu on viihtyisä oppimisympäristö. Laitossiivooja Merja Teittinen on  keskeisessä roolissa tässä asiassa; hän pitää huolta koulun siisteydestä ja monesta muustakin asiasta. 5-6 luokan oppilaat haastattelivat Merjaa itse keksimiensö kysymysten avulla ja ottivat hänestä jutun yhteydessä julkaistut kuvat.

 

1. Onko tämän uran aloittaminen muuttanut elämääsi?

Ajattelisin että elämä koostuu niin monista asioista, mutta varmasti tämä sen hetkisen tilanteeseen tuonut toivottua vaihtelua.

 

2. Mitä työpäivääsi kuuluu?

Siivottavat kohteet ovat: monitoimitalo, koulu ja kirjasto. Eli työhöni kuuluu siivoamista,  paikkojen yleiskunnon tarkistamista ja tiedon välittämistä esim. vioista eteenpäin, siivoustarvikkeiden tilaukset, yhteistyö eri tahojen kanssa, kesällä perussiivoukset. Tarvittaessa voin puuttua esim. oppilaiden keskinäisiin kahnauksiin, informoin yleisistä asioista, haen tietoa tarvittaessa ja myös autan ja ohjaan käytännön asioissa.

 

3. Kuinka kauan olet ollut siistijänä?

n. 2,5 vuotta

 

4. Mistä sait ajatuksen ryhtyä tähän ammattin?

Kaipasin vaihtelua, koska entisessä työssä olin ollut vuodesta -84 silloisessa kotipalvelussa.

 

5. Miksi työskentelet Jäppilässä, vaikka asut Pieksämäellä?

Muutimme joku aika sitten kaupunkiin, matka on sen verran lyhyt, että en ainakaan vielä ole katsonut tarpeelliseksi siirtyä kaupunkiin ja olisiko se mahdollistakaan!

 

6. Siivoatko paljon vapaa-ajalla?

Joskus paukut on aika vähissä, mutta delegoin silloin osan hommista vähän muillekin.

 

7. Mikä on mukavinta ja kivintä tässä ammatissa?

Mukavaa on kun oppilaista huokuu hyvä olo ja lasten tarmoa ja iloa on kiva katsella: iloiset vastaan tulevat kasvot, hyvät käytöstavat, reilu meininki. Työntekijöden kanssa ohimennen muutaman kivan sanan vaihtaminne piristää päivää kummasti!. Mukavaa on se, että pystyy pitämään paikat siistinä.

 

8. Mikä on negatiivista työssäsi?

Aika ajoin kroppa ylikuormittuu, mutta sitten vaan hierojan tykö. Kaikki työtehtävät ei vaan ole aina yhtä kivoja, mutta myös nekin on tehtävä.

 

9. Mitä mieltä olet omasta työn jäljestäsi ja voisitko parantaa jotain omasta mielestäsi?

 

Kyllähän sitä pyrkii tekemään työnsä mahdollisimman hyvin, huomioiden muuttuvat tilanteet. Silloin joustetaan puolin ja toisin. Ehkä haluaisin muuttaa hiukan sitä vanhaa käsitystä, että siivooja on pelkkä mopin pyörittäjä.:).  Riippuu tietysti ihmisistä mitä haluaa työltään.

 

10. Onko siivous toiveammattisi tai mieluisa työ?

Ei nyt varmaan toiveammatti. Kuitenkin ammatti siinä missä muutkin. Itsensä täytyy arvostaa tätä. Tykkään, että on mahdollisimman siistiä ja tiloja käyttävien on mukava tulla.

 

12. Kuinka pitkiä työpäiviä teet ja teetkö joskus ylitöitä?

Työaikani on 7.00-15.10 joskus menee vähän pitempään. Ylitöitä ei meillä kuitenkaan tunneta. Yksin kun touhuaa niin täytyy vain tehdä kun edestänsä ne myöhemmin kuitenkin löytää. Täytyisi miettiä jos muuttaisi himpun verran toimintatapoja jouduttakseen töitä.

 

13. Mikä on tila on työläin siivota?

Puutyöluokka, koska siellä on puunpölyä on reilusti. Kura-aikaan hiekka työllistää ja tekee homman raskaammaksi ja aikaa menee paljon enemmän.

 

Yläasteelle siirtyville kuutosluokkalaisille toivotan kaikkea hyvää! UUsille eskareille terveiset, että  eivät liiaksi jännittäisi syksyllä alkavaa esikoulua.

 

Hyvää kesää kaikille toivotteleepi Merja!

 

Share This