Uutiset

Lapset kokkaavat Jäppilässä sunnuntaina

Lasten perustama ravintola Nami Nami tarjoaa sunnuntaina hyvää ruokaa ja kauniita annoksia kaikenikäisille Jäppilän seurakuntatalolla.

 

Ensi sunnuntaina 7.5. vietetään Jäppilässä lasten ravintolapäivää. Kymmenen lapsen ryhmä on harjoitellut ruoan laittoa kuukauden verran Tiia Tissarin ja Nina Aro-Vepsäläisen ohjauksessa. Tapahtumapäivänä lapset pääsevät näyttämään taitonsa kaikille kyläläisille.

– Olen haaveillut jo pitkään lasten ravintolapäivästä. Meillä Jäppilässä on ollut kaksi onnistunutta ravintolapäivän tempausta. Nyt lapset pääsevät päärooliin, Jäppilän Kievarin keittiössä työnsä puolesta häärivä Tissari kuvaa.

Tavoitteena on tarjota pop up -ravintolaan tulijoille hyvää ruokaa ja kauniita annoksia. Ruokalistan suunnittelu alkoi sen pohdinnalla, mikä on kenenkin mielestä hyvää ruokaa. Lopulta yksimielinen valinta kohdistui kana- ja kasvistortilloihin. Jälkiruoaksi on tarjolla Coca-Cola-suklaakakkua.

– Olemme varanneet myös gluteenittomia annoksia. Paikalle voi poiketa kahville ja kakullekin, Tissari lupaa.

Osa lapsista häärii sunnuntaina keittiössä Tissarin johdolla. Osa on ottanut vastuun salin koristelusta ja tarjoilusta myöskin ravintola-alalla työskentelevän Aro-Vepsäläisen ohjauksessa.

Tapahtuman tuloista osa ohjataan Jäppilän kouluikäisten nuorten toimintaan seurakunnan kautta. Osa tuloista jää kokkiryhmän oman retken järjestämistä varten. Ryhmän vetäjät eivät saa palkkaa työstään, vaan ovat toteuttaneet tempauksen vapaaehtoistyönä.

 

Tapahtuman ruokalista on Lapset Kokkaa -ryhmään osallistuneiden yhdessä suunnittelema.

Ravintola Nami Nami

Avoinna: su 7.5. klo 11.30-15.30

Paikka: Jäppilän Seurakuntatalo

Ruokalista: Kana- ja kasvistortilloja, Coca-Cola-suklaakakkua, kahvia ja teetä

Hinta: Pääruoka ja jälkiruoka maksavat yhteensä 12 euroa.

 

Teksti: Hanna Moilanen
Kuvat: Tiia Tissari

Share This