Uutiset

Lasi- ja posliinitöitä valmistui Seutuopiston piirissä

Opettaja Ulla-Riitta Immonen sujauttaa ajaa autonsa Jäppilä-talon oven eteen ja avaa peräkontin. Kurssilaisten kanssa kannetaan työkalupakkeja sekä uunissa poltettuja oppilaiden töitä sisälle. Kerran kuukaudessa lauantaisin kokoontuva lasi- ja posliinipiiri on alkamassa toiseksi viimeistä kertaa kevätkaudella. Toinen toistaan upeampia ja erikoisempia lasi- ja posliinimaalaustöitä paljastuu tälläkin kertaa laatikoista.

Ulla-Riitta sanoo, että Jäppilään on aina kiva tulla. Ja niin on myös kurssilaisten mielestä kiva tulla, sillä  hänen vetämänsä piiri on pyörinyt Jäppilässä jo noin 20 vuotta.

– Tihusniemessä aloitettiin ja sitten jatkettiin Virkkiksellä ja nyt on kokoonnuttu täällä Jäppilä-talolla jo muutama vuosi, kertoo Ulla-Riitta ja jatkaa että kurssilaisten kanssa on tultu tutuiksi ja saatetaan soitella kurssin ulkopuolellakin.

Lasinen kukkataulu syntyi Hanna-Kaisan käsissä.

Särkynyt tai murskattu lasikin on monikäyttöinen materiaali

Tämän lukuvuoden kurssilaisista osa on ollut mukana alusta saakka, osa muutaman vuoden ja osa uusia. Tästä kädentaitopiiristä innostuneet, ahkerat kurssilaiset maalasivat posliinia lysteriväreillä ja valmistivat jouluksi pienistä ja isommista lasinpalasista muun muassa lasituikkuja, -tähtiä, -sydämiä ja -kuusia. Niinpä kotona talteen otetut särkyneet lasi- ja posliiniesineet saattoivat saada uuden käyttötarkoituksen.

Keväällä syntyi muun muassa lasilautasia, lasitauluja ja maljakoita sekä kahvikalusto. Nyt kerätään jo vihreitä lasipulloja ensi joulun kuusi- ja kranssitöihin.

Kirsti (vas.) ihastelee Liisan vanhasta lasilautasesta uusiokäyttöön tekemää maljakkoa.

Tule syksyllä mukaan lasi- ja posliinipiiriin!

– Tällä kurssilla saa  tehdä lasi-, posliini- tai savitöitä. Ja töissä on vain mielikuvitus rajana, kertoo alusta alkaen mukana ollut Liisa.

– Saamme ammattitaitoista ohjausta, kehuu Hanna-Kaisa opettajaa.

– Kurssista saa virkistystä. Ja täällä saa tehdä omin kätösin kaikkea kaunista ja tarpeellista. Mukaan vaan ensi vuonna muutkin! toivottaa Kirsti.

Liisa maalasi upean kirkon.

Teksti ja kuvat Pirjo Riipinen

Share This