Uutiset

Lasten leivontakisan voitto Jäppilään

Siiri Paakkanen kehitti leivontakilpailun voittaneiden Museon kummituksen raparperimuffinssien reseptin itse. Muffinssien päälle tulee keksinmuruja.

Jäppiläläinen Siiri Paakkanen on voittanut VekaraVarkaus-tapahtuman yhteydessä järjestetyn lasten Koko Varkaus leipoo -kilpailun. Voitto irtosi kuohkeilla ja maistuvilla raparperimuffinsseilla, joiden reseptin 10-vuotias Siiri kehitti itse.

Kilpailu oli suunnattu 5–14-vuotiaille jauhopeukaloille. Tehtävänä oli leipoa Varkautta kuvastava suolainen tai makea leivonnainen.

− Ensin lähetettiin resepti ja kuva leivonnaisesta. Sen pohjalta raati valitsi osallistujat loppukilpailuun, Siiri kertoo.

Finaali järjestettiin Varkaudessa

Siiri matkasi finaaliin Varkauden Perheentalolle yhdessä äitinsä Heli Viinikaisen kanssa. Mukaan otettiin omat tutut keittiövälineet sekä raparperia, kermaa, keksejä ja hunajaa. Jauhoja, sokeria ja muita perusaineksia oli saatavilla paikan päältä.

Viisi finalistia uurasti omat leivonnaisensa valmiiksi. Sitten ne katettiin tuomariston arvioitavaksi.

− He maistelivat ja menivät sitten toiseen huoneeseen keskustelemaan. Me pelattiin bingoa sillä aikaa, Siiri kertoo.

Valmiit leivonnaiset aseteltiin kauniisti tarjolle tuomaristoa varten.

Ajankohtainen raaka-aine sai kiitosta

Tuomaristo kiitti Siirin muffinsseja muun muassa alkukesän ajankohtaisen raaka-aineen eli raparperin käytöstä. Valintaa puolsi herkullisen maun lisäksi myös se, että Museon kummituksen raparperimuffinssien resepti oli Siirin itsensä kehittämä. Myös reseptin mukana lähetetty pieni tarina sai tuomaristolta kiitosta.

Ohjeessa kirjoitetaan esimerkiksi näin: ”Syö muffinssit kylmän kaakaon kanssa. (Kilteille) aikuisille voit tarjota kahvia ruusukuvioisesta kahvimukista. Muista säästää yksi muffinssi myös museon kummitukselle!”

Palkinnoksi Siiri sai keittiötyökaluja sekä K-ryhmän ja Gaffer-kahvilan lahjakortit. Päivästä jäi kiva muisto ja innostus leipomisharrastuksen jatkamiseen ei ainakaan vähentynyt. Muffinsseja, mutakakkua ja erilaisia keksejä paistuu varmasti jatkossakin Siirin keittiössä.

Leena Juvenius ojensi Siiri Paakkaselle lasten Koko Varkaus leipoo -kilpailun ensimmäisen palkinnon.

Teksti: Hanna Moilanen

Kuvat: Heli Viinikainen

Share This