Uutiset

Lasten ravintolapäivä onnistui hienosti

Hanna Tenhunen, Siiri Ylönen ja Eevi Pelkonen koristelevat jälkiruokaleivoksia.

 

Lasten ravintolapäivä oli menestys sunnuntaina Jäppilässä. Syöjiä tai kahvittelijoita kävi yhteensä sata seurakuntatalolle pystytetyssä pop up -ravintolassa.

Hanna Tenhunen, Eevi Pelkonen ja Liisi Aro valmistelevat pian tarjottavia herkkuja.

– Tuntui, kuin olisimme olleet oikeassa ravintolassa töissä. Ihmisiä tuli syömään paljon ja oli vähän kiire valmistaa annoksia, Eevi Pelkonen kertoo.

Kymmenen lapsen ryhmä ehti harjoitella ruoanlaittoa ja tarjoilua noin kuukauden verran Tiia Tissarin ja Nina Aro-Vepsäläisen ohjauksessa. Ruokalista päätettiin yhdessä.

– Meiltä kyseltiin ensimmäisellä kerralla, mistä ruoasta tykätään ja mitä haluaisimme tehdä, Siiri Ylönen muistelee.

Lopulta yksimielinen valinta kohdistui kana- ja kasvistortilloihin. Jälkiruoaksi leivottiin Coca-Cola-suklaakakkua.

 

Tarjoilijat pitivät huolta ravintolavieraista

Pihla Collán, Bella Tissari, Liisi Aro, Anni Teittinen sekä Aada ja Minea Markkanen vastasivat tarjoilusta ja salin koristelusta Nina Aro-Vepsäläisen johdolla.

Huisketta riitti myös ruokasalin puolella. Seurakuntatalo oli koristeltu kauniisti serpentiineillä, värikkäillä lautasliinoilla ja hyväntuulisilla opastetauluilla.

Iloiset tarjoilijat riensivät ohjaamaan ravintolavieraat pöytiin ja ottamaan tilauksia. Ruokailun aikana he ehtivät varmistaa useampaankin kertaan, onko kaikki hyvin ja maistuuko ruoka.

– Kivointa on ollut saada hyvää palautetta. Ruokaa on kehuttu hyväksi, Pihla Collán kertoo.

– Tarjoilu on ollut hauskaa, vahvistavat Anni Teittinen ja Bella Tissari.

 

Tapahtumasta jäi hyvä fiilis

Ruoanlaittoa ohjannut Tiia Tissari on tyytyväinen tempauksen onnistumiseen. Kaikki sujui Tissarin mukaan nappiin.

Idea lasten ravintolapäivästä ehti pyöriä Tiia Tissarin mielessä jo pitkään. Jäppilän Kievaria isänsä kanssa pyörittävä Tissari halusi opettaa lapsille maukkaan ruoan valmistusta hyvistä raaka-aineista ja herätellä samalla innostusta kokkailuun. Myös ravintola-alalla työskentelevä Nina Aro-Vepsäläinen halusi antaa lapsille mahdollisuuden tutustua oman alansa työhön.

Jatkoa tempaukselle ei vielä luvattu, mutta kokkiporukan innostuksesta päätellen jotain voi hyvinkin seurata myös jatkossa.

– Ainakin olisi kivaa tehdä jokin vastaava tapahtuma, jos se vaan on mahdollista, keittiössä häärinyt Hanna Tenhunen tiivistää.

Pop up -ravintolan tuotto jaetaan Jäppilän lasten hyvinvoinnin edistämiseen ja Kirkon Ulkomaanavun kautta nälänhädästä kärsiville alueille. Osa tuloista jää Lapset Kokkaa -ryhmän käyttöön oman retken järjestämistä varten. Ryhmän vetäjät eivät saa palkkaa työstään, vaan ovat toteuttaneet tempauksen vapaaehtoistyönä.

Päivän päätteeksi tiskattiin ja siivottiin. Raita Collán huuhtelee astioita.

 

Lue lisää ravintolavieraiden tunnelmia esimerkiksi täältä.

 

Teksti Hanna Moilanen

Kuvat Hanna Moilanen, Nina Aro-Vepsäläinen, Leena Maaninen

Share This