Uutiset

Liikunnan iloa kesäpäiväleirillä Jäppilässä!

Jäppilän liikunnallista kesäpäiväleiriä 21.-24.6. vietetään tänä vuonna +30 asteen hellesäässä. Jäppilän koulun ympäristö monine liikuntamahdollisuuksineen tarjoaa upeat puitteet lasten leirille. Leirin ohjaajat Janne Kuisma ja Hannu Lappi kertovat, että varsinkin tänä vuonna on täytynyt miettiä ohjelmaa myös lasten jaksamisen kannalta, helteellä on lasten kanssa uitu useamman kerran päivässä. Ja mikä ettei, hieno hiekkaranta löytyy aivan vierestä. Leirille osallistuu tänä vuonna 16 lasta iältään 7-11v.

Tunnelmia Salvosenmäen patikointiretkeltä. Kuva Hannu Lappi.

Kaksi ryhmää ja apuohjaajat

Lapset on jaettu leirillä kahteen ryhmään Möröt ja MC Jäppilä. Ryhmien vetäjänä toimivat nuoret liikunnalliset apuohjaajat Nella Vauhkonen ja Tuukka Lappi. Ryhmille näyttää syntyneen hyvä yhteishenki ja kaikki pääsevät osallistumaan mm. päivittäisessä leikkimielisessä tietovisassa. Välipalatauolla visaillaan, suunnitellaan tulevaa ja harjoitellaan mm. lennokkien rakentelua tulevaa lennokki-kisaa varten.

Välipalalla rakenneltiin lennokkeja kisaa varten. Ohjaaja Janne Kuisma rakentaa mallilennokin.
Leiriläiset välipalalla

Liikunnallista ohjelmaa

Ohjaajat Janne Kuisma ja Hannu Lappi kertovat, että ohjelma leirille mietitään joka vuosi säätilanteen ja lasten iät huomioiden. Tarkoituksena on tutustuttaa lapsia uusiin lajeihin, joita he eivät ehkä ennen ole kokeilleet. Koripalloa, frisbeegolfia, pallo- ja hippapelejä, ryhmäpelejä, patikointia ja tietenkin uimista on luvassa tänä vuonna. Torstainen bussiretki Pieksämäelle Salvosenmäen patikointimaastoon on lasten keskuudessa odotettu ohjelmanumero ja tietenkin mukaan lähtevät omat herkkueväät!

”Hiki valuu leuassa saakka!” totesi Veikko ”Veksi” Kuutti hippaleikkien jälkeen. Hän odottaa kovasti patikointiretkeä Salvosenmäelle.

Lapsilta kysyttäessä heidän yhteinen suosikki ohjelmanumero tähän mennessä on ehdottomasti ollut uiminen. Iltapäivästä leiriläiset tuntuvat jo väsyneiltä ja hikisiltä. Monitoimikentän hippaleikin päättyessä raikuu yhteinen toive ” UIMAAN UIMAAN!!!” Tänään ei kuitenkaan enää ennätetä uimaan. Lopuksi pelataan varjossa Peiliä, mihin myös jutun kirjoittaja pääsee osallistumaan.

Peiliä pelaamassa

Teksti ja kuvat: Netta Nyyssönen

Share This