Uutiset

Lipposet järjestävät tansseja Salmen lavalla

Lavatansseihin tullaan tanssimaan, viettämään aikaa ja tapaamaan tuttuja ja tuntemattomia. Välillä käydään pullakahveilla, välillä viilentelemässä muuten vaan. Lämpimänä kesäpäivänä lavalla voi tulla nopeasti kuuma, mutta se kuuluu asiaan. Tanssimisesta tuleva hyvä olo kantaa helposti pienten epämukavuuksienkin yli.

On aika mahtavaa, että omallakin kylällä pääsee tanssimaan. Eikä edes ihan millaisella lavalla tahansa, vaan lukuisten artistien ja tanssivieraiden mielestä yhdellä Suomen kauneimmista kesälavoista.

Matkalla Salmen lavalle.
Salmen lava on rakennettu Syvänsin pieniin saariin. Parkkipaikat aivan lavan vieressä on varattu huoltoajolle ja invapaikoitukseen. Muutoin paikoitus hoituu Maavedentien varrella.

Hetki ennen ensimmäistä valssia

Salmen lava on tunnelmallinen ja kaunis tanssilava, jossa tansseja järjestävät C-Viihde Oy:n Merja ja Juha Lipponen perheineen. Lippukassalle kertyy jonoa, mutta se ei tunnu haittaavan ketään. Illan artisti Kari Hirvonen ei ole vielä aloittanut keikkaansa, mutta lavalla tanssitaan jo täyttä päätä. Ja kyllähän sitä tanssii artistia odotellessa levyjenkin tahtiin, kun on hyvät puitteet ja tanssittajia. Kassalla Merja Lipponen myy lippuja ja jutustelee samalla tulijoiden kanssa. Jokaiselle näyttää riittävän aikaa.

Lipposet ovat järjestäneet tansseja Salmen lavalla jo monena kesänä. Kokemus lavatanssien järjestämisestä näkyykin ammattimaisena, rauhallisena ja lämminhenkisenä toimintana. Ja suottapa hötkyilemään, sillä kiireetön ja hyväntuulinen ilmapiiri saa myös tanssivieraat viihtymään.

Merjan myydessä lippuja on Juhalla jo grilli kuumana ja makkarat hyvää vauhtia valmistumassa. Sillä aikaa vuoden 2003 tangokuningas Kari Hirvonen valmistautuu ensimmäisen settinsä aloitukseen. Silti myös hänellä on aikaa jutella ja ottaa yhteiskuvia asiakkaiden kanssa. Hirvonen on ensimmäistä kertaa keikalla Salmen lavalla, ja hän kertookin olevansa vaikuttunut siitä, kuinka kaunis lava vesistön keskellä onkaan.

Salmen lava ilta-auringossa
Ilta-aurinko paistaa Salmen lavalle kauniisti.

Salmen lava on eräänlainen (positiivinen) tuulahdus 1950-luvulta. Se on pieni, eikä siellä ole artisteille erillistä takahuonetta. Se ei kuitenkaan näytä haittaavan, artistit vaihtavat esiintymisvaatteet niissä tiloissa mitä on, ja väliajat viihdytään siellä missä yleisökin. Tunnelma on välitön ja lämminhenkinen. Edes tanssi-iltaan osunut poliisin liikennevalvonnassa, perinteisemmin tutkassa, saadut pikavoitot eivät tunnu aiheuttavan vieraissa elämää suurempia tunnekuohuja.

Yhteistyössä on voimaa

Tanssien järjestämisessä on mukana Lipposten perhettä kolmessa sukupolvessa, muilla sukulaisilla höystettynä. Järjestyksenvalvonnasta huolehtii pääasiallisesti Merjan ja Juhan poika Pekka, Noora-tytär puolestaan ahkeroi usein kahvion puolella. Nooran lapset auttavat siellä ja täällä, ja kaikesta välittyy hieno yhdessä tekemisen meininki. Noora kuvaileekin perhettä keskenään hyvin läheisiksi, ja sellainen mielikuva perheestä välittyy myös ulospäin. 

Viimeisen valssin soidessa

Nooran Iina-tytär on ollut mukana tanssien kulisseissa pienestä pitäen, haluten viettää siellä perheensä kanssa aikaa edelleenkin. Iina tuumikin osuvasti, että kesät tuntuisivat varmasti aika tyhjiltä ilman Salmen lavan tansseja. Tämän ajatuksen kanssa on kovin helppo olla samaa mieltä, tuovathan Salmen lavan tanssit kesätorstaisin melkoisen monelle hyvää mieltä ja ikimuistoisia kokemuksia. Kylälle tanssit tuovat vieraita lähikunnista ja kauempaa.

Merja, Juha ja Pekka Lipponen
Merja, Juha ja Pekka Lipponen ovat iloisia siitä, että kesän 2023 tanssit ovat sujuneet Salmen lavalla hyvin.

Viimeisen valssin jälkeen voi lähteä hyvillä mielin kohti kotia. Onneksi kesä ei kuitenkaan pääty tähän, sillä tänä kesänä Salmen lavalla tanssitaan vielä neljänä torstaina klo 19-23.

Salmen lavan ohjelma loppukesäksi 2023 näyttää seuraavanlaiselle. Ohjelma löytyy myös mm. C-Viihde Oy:n verkkosivuilta ja Salmen lavan Facebook-sivuilta.

  • 20.7. Heidi Pakarinen & HOT
  • 27.7. Jyrki Nurminen & Sävel
  • 3.8. Heikki Koskelo & Helmi
  • 10.8. Finlanders

Nähdään lavalla!

Teksti ja kuvat: Heli Viinikainen

Share This