Uutiset

Metsäkirkko kutsui hiljentymään

Elokuun viimeisenä maanantaina Pieksämäen seurakunnan järjestämä metsäkirkko kutsui hiljentymään Jäppilän Kivikurun jylhiin maisemiin illan hämärtyessä. Noin 30 rohkeaa seurakuntalaista saapui luonnon keskelle sateisesta säästä huolimatta.

− Kivikurun metsäkirkko on aina koskettava, hieno kokemus. Soitto kuului upeasti, samoin kuin sana ja sävel luonnon äänten säestämänä. Nuotio lämmitti, kahvit ja makkarat maistuivat, Terttu Strengell kertoo.

Värikkäät sateenvarjot ja sadetakit suojasivat metsäkirkon osallistujia sateelta.

Talkoita suunnitellaan

Kivikurun metsäkirkko on samalla seurakunnan vaelluskerhon kesäkauden päätös. Musiikista vastasivat tällä kertaa Anne Nousiainen sekä vaskiyhtye Harri Kiviluodon johdolla.

Kivikuru tarjoaa mainiot puitteet omatoimiseen retkeilyyn, tapahtumiin ja konsertteihin. Se on myös osa laajempaa Vedenjakajareitistöä. Luontokirkon osallistujat huomioivat myös korjattavaa Kivikurun rakenteissa.

− Paikka kaipaisi pientä kasvojenkohotusta. Esimerkiksi esiintymislava tulisi rakentaa jo turvallisuussyistä kuntoon ja katsomon penkit ovat myös osin lahonneet. Samoin tienvierustoja olisi raivattava, kun vesakko kasvaa niin nopeasti. Talkooväkeä kyllä löytyy paikan kunnostukseen, jos joku rahoittaisi materiaalihankintoja, Lassi Kiviluoto pohtii.

Teksti: Tuula Lindholm

Kuvat: Tuula Lindholm ja Raija Riipinen

Share This