Uutiset

Neulekahvilan pikkujoulut ja lämmin jouluyllätys

Jäppilän Käsityön Ystävät ry:n järjestämä Neulekahvila on koonnut tänäkin syksynä yhteen monta innokasta neulojaa. Kahvittelun ja neulonnan lomassa on vaihdettu ajatuksia neulomuksista ja onhan siellä syntynyt myös hyviä uusia ideoitakin toteutettavaksi.

Pikkujoulut

Nyt on pikkujoulujen aika Neulekahvilassa ja herkkua on pöydässä monenlaista, kuten aina. Yhteisen pöydän äärellä puhutaan joulusta ja muistellaan menneitä mm. tähän tapaan:

-” 50-luvulla isä teki lahjoja itse ja minäkin sain lahjaksi nukensängyn”

-” tarvelahjojahan ne lahjat oli mm. sukset”

-” meillä tuli kerran käymään kaksi pukkia!”

-” minä sain puusukset lahjaksi. Raahasin perunalaatikon lumessa rinteeseen ja ajattelin tehdä siitä hyppyrin. No suksihan siinä meni poikki laskiessa. Koulussa pojat ja opettaja korjasivat sukset kurkkupurkin pellillä paikkaamalla.”

Eerika kertoi auttaneensa Ennaa kirjoittamaan kirjeen joulupukille ja he olivat vieneet kirjeen puupinolle liiteriin, josta tonttu oli sen hakenut, niinkuin aina ennenkin. Enna oli toivonut lahjaksi tarroja, pehmoleluja ja äänekkään pupun.

Tämän vuoden joulukalenteri Talvipihan joulu on ollut mieleistä katsottavaa sekä lapsille että aikuisille, yhdessä todetaan. Varsinkin suloisten ja neuvokkaiden eläinten seuraaminen on ollut mielenkiintoista.

Onko meille tullut paketteja?

Vatsat täynnä herkkuja ja mukavat joulumuistot mielessä ajatukset siirtyvät eteisen koriin, jossa oli nähty paketteja. Eerika ja Enna lähtevät tutkimaan asiaa. Ja kyllä vain- kori täynnä ihania paketteja- olimme siis olleet kilttejä.

Lahjat aukeavat

Tontun apurit Eerika ja Enna jakavat jokaiselle omat paketit ja sieltä paljastuu mm. ompelusetti, lankaa, tonttuja, käsityölehtiä. Näyttää siltä että tontut ovat tienneet tuovansa lahjoja käsityön ystäville!

Valmistuupa Neulekahvilassa myös tänäänkin jotakin, nimittäin upea Strömsjö- villapaita Ennalle !

Neulekahvilassa valmistui Heli Kaipiaisen lapselleen neuloma upea Strömsö- villapaita!

Lämpimän Jouluyllätyksen pariin

Tänään Neulekahvilassa paketoidaan villasukkia jouluyllätykseksi Peltokartanon palvelukeskuksen ja kotihoidon asukkaille.

Lämpimän jouluyllätyksen idea lähti alulle keskustelusta viime kevään Neulekahvilassa. Porukalla heräsi ajatus neuloa villasukkia hyväntekeväisyyteen. Ikäihmiset olivat heti ensimmäisenä mielessämme. Olimme yhteydessä Peltokartanon henkilökuntaan ja he kertoivat asukkaiden tarvitsevan yösukkia ja niin käytiin tuumasta toimeen. Sukkia kertyi hieno määrä, lähes kolmekymmentä paria.

Kahvitus Peltokartanon jouluhartaudessa ja yllätyspaketti

Peltokartanon palvelukeskuksessa järjestetään kerran kuukaudessa seurakunnan hartaustilaisuus. Eri yhdistykset osallistuvat järjestämällä kahvituksen tilaisuuteen. Joulukuussa kahvittajina toimi Jäppilän Käsityön Ystävät ry. Jouluinen tunnelma oli läsnä tilaisuudessa ja ihmisillä iloinen mieli.

Tapahtuman päätteeksi lahjoitettiin Peltokartanoon Neulekahvilassa paketoitu Yllätyspaketti. Toivomme lahjan tuottavan paljon iloa ja lämpöä saajilleen.

Lämmintä ja tunnelmallista joulua kaikille!

Teksti: Netta Nyyssönen

Kuvat: Netta Nyyssönen ja Pirkko Nikkarinen

Share This