Uutiset

Nuokkari avaa ovensa Jäppilässä

Erityisnuorisotyöntekijä Pia Niilo-Rämä, nuokkarin uudet vetäjät Raita ja Pihla Collan sekä nuorisotyöntekijä Siiri Heikkinen kävivät tarkistamassa Jäppilän nuokkaritilan kunnon ja miettimässä, miten tilaa voisi kohentaa.

Nuorisotila otetaan käyttöön uudestaan Jäppilässä muutaman vuoden tauon jälkeen. Tila on auki 14.9.2022 alkaen keskiviikkoisin klo 16–19 Monitoimitalon alakerrassa. Mukaan ovat tervetulleita kaikki 7–18-vuotiaat lapset ja nuoret.

– Me suunnittelemme ensimmäisellä kerralla yhdessä, mitä kaikkea syksyn aikana tehdään. Täällä voi pelailla biljardia tai muita pelejä ja chillailla muuten vaan, Raita Collan sanoo.

Raita lähtee vetämään nuokkaritoimintaa Jäppilässä yhdessä siskonsa Pihla Collanin kanssa. Myös idea ja aloite toiminnan alkamiseen tuli heiltä itseltään.

– Tunnemme lapsia ja nuoria, jotka haluaisivat nuokkaritoimintaa Jäppilään. Selvitimme asiaa tarkemmin ja kiinnostuneita löytyi nopeasti ainakin kymmenen, Pihla kertoo.

Tuumasta toimeen

Kun tarve toiminnalle oli havaittu, olikin aika tarttua tuumasta toimeen. Sisarukset ottivat yhteyttä Pieksämäen kaupungin nuorisotoimeen, ja vastaus oli myönteinen.

– Jäppilässä on nuokkaritila valmiina. Sitä voidaan vähän ehostaa ja täydentää materiaaleja täältä meidän puoleltamme, erityisnuorisotyöntekijä Pia Niilo-Rämä Pieksämäen kaupungilta sanoo.

Tukea ja apua toiminnan käynnistämiseen tulee kaupungin nuorisotoimesta, mutta muuten Raita ja Pihla voivat suunnitella Jäppilän nuokkarin toimintaa yhdessä kävijöiden kanssa oman näköisekseen. Nuokkarin pelisäännöt mietitään yhdessä siellä kävijöiden kanssa.

Seuraavaksi on tarkoitus laittaa tarkemmat sopimusasiat kuntoon ja kertoa mahdollisimman laajasti toiminnan aloittamisesta.

– Viemme mainoksia koululle ja postaamme niitä someen, Raita ja Pihla kertovat.

Asiat rullaavat yhteistyöllä

Nuokkaritoiminta on yksi esimerkki Pieksämäen kaupungin ja Jäppilän Kylät ry:n välisestä kumppanuustyöstä.

Pieksämäen kaupunki maksaa Jäppilän Kylät ry:lle pienen korvauksen nuorisotilatoiminnasta. Sen turvin kyläyhdistys maksaa palkkaa nuokkarin vetäjille ja huolehtii virallisista työnantajavelvoitteista.

–  Teimme yhteistyötä nuorisotoimen kanssa jo aiemmin onnistuneesti. Sitten kävijöiden määrä nuokkarilla hiipui ja toiminta jäi sen myötä tauolle. On hienoa, että sitä käynnistetään nyt uudestaan Jäppilän nuorten oman aktiivisuuden seurauksena, kyläpäällikkö Sirpa Ylönen sanoo.

Jäppilän Nuokkari on auki 14.9.2022 alkaen keskiviikkoisin klo 16–19 Monitoimitalon alakerrassa. Sisäänkäynti on talon takaa koulun puoleiselta kulmalta. Mukaan ovat tervetulleita kaikki 7–18-vuotiaat lapset ja nuoret.

Teksti ja kuva: Hanna Moilanen

Share This