Uutiset

Oman kylän viimeiset joulutähdet

Kolehmaisen puutarha lopettaa joulukukkien kasvatuksen ja satsaa jatkossa kesäkukkakauteen.

Punaiset ja valkoiset joulutähdet kurkottavat kohti valoa Kolehmaisen puutarhan liikkuvilla kukkapöydillä. Kasvihuoneen valaistus ja lämpötila on säädetty juuri sopivaksi, että joulukukat viihtyvät ja avautuvat parhaaseen loistoonsa joulun juhlakauteen.

– Joulutähdet on istutettu jo heinäkuussa. Puutarhayrittäjän joulu alkaa jo hyvissä ajoin, Piia Pikkarainen nauraa.

Nyt myynnissä olevan joulutähdet ja amaryllikset ovat perheyrityksen viimeiset joulukukat. Jatkossa Kolehmaisen puutarhalla keskitytään vain kesäkukkien kasvatukseen. Ajatus on muhinut mielessä jo useamman vuoden ajan.

– Joulukukkien kysyntä on vähentynyt tasaisesti, mutta työmäärä on silti sama. Moni ei lähde ajamaan meille puutarhalle parin joulukukan takia, ja kukkakaupat ovat joulukukkien myynnissä ahtaalla markettien hintakilpailun vuoksi, Pikkarainen sanoo.

Kesäkukkiin panostetaan jatkossa lisää

Toimettomaksi yrittäjäsisarukset Piia Pikkarainen ja Jussi Kolehmainen eivät silti aio jäädä. Ensi syksyksi on jo suunniteltu vanhimman kasvihuoneen purku ja uuden rakentaminen sen tilalle. Kesäkukkakauteen on tarkoitus panostaa jatkossa vielä nykyistä enemmän.

– Keväällä on aikamoinen huiske kesäkukkien kasvatuksen ja myynnin kanssa. Yrittämisessä on myös paljon hiljaista ja näkymätöntä työtä taustalla, jolle on hyvä olla oma aikansa, Pikkarainen sanoo.

Kolehmaisen puutarha on auki 23.12.2020 asti arkisin klo 9–17 ja viikonloppuna klo 10–14. Nyt on hyvä mahdollisuus hankkia kotikylällä kasvatetut joulukukat tuomaan joulumieltä itselle ja läheisille. Viikon 50 loppupuolelta lähtien tarjolla on myös hyasintteja ja kukka-asetelmia.

– Joulukukat kannattaa käydä ostamassa jo hyvissä ajoin. Ne kestävät kyllä kauniina joulun yli, kunhan ei aseta niitä vetoisan ikkunan tai tulikuuman patterin viereen, Pikkarainen muistuttaa.

Kukkaloistoa joulukuussa Kolehmaisen puutarhalla

Teksti: Hanna Moilanen
Kuvat: Kolehmaisen puutarha

Share This