Uutiset

Soutele lammella ja istu iltaa grillin äärellä Jäppilässä

Kylän kupeessa asuvat Hilma ja Tiina siistivät kylävenettä ennen souturetkeä Ahvenlammella.

Jäppilän uusi kylävene on nyt paikoillaan ja kaikkien vapaasti käytettävissä Ahvenlammen rannassa. Venepaikka on Ahvenaukion kohdalla kylän yhteisen grillipaikan vieressä.

Myös vanhempaa venettä voi käyttää edelleen eli soutelemaan pääsee kaksikin porukkaa samaan aikaan. Veneitä ei tarvitse varata etukäteen.

– Pidetään veneistä hyvää huolta ja käytetään niitä vastuullisesti. Näin ne tuovat iloa mahdollisimman monelle kesän aikana ja palvelevat meitä pitkään, kyläpäällikkö Sirpa Ylönen sanoo.

Kylävene saatiin Jäppilään Pieksämäen kaupungilta, joka hankki muutamia veneitä yhteiskäyttöön eri puolille kaupunkia asukkaiden tekemän aloitteen pohjalta.

Grillipaikka on yhteisessä käytössä 

Ahvenlammen rannan grillipaikka on vapaasti käytettävissä. Mukaan kannattaa varata  omat puut tai hiilet.

– Kannattaa myös huikata somessa Jäppilän ilmoitustaululla, jos on menossa viettämään grilli-iltaa ja kaipaa seuraa. Grillin äärellä voi syntyä hyviä kohtaamisia ja saada uusia tuttuja, Ylönen rohkaisee.

Jäppilän Kylät ry vetoaa grillipaikan käyttäjiin alueen siisteyden puolesta. Myös maastopalovaroitukset kannattaa huomioida ennen tulien sytyttämistä.

Teksti ja kuvat: Hanna Moilanen

Share This