Uutiset

Taksin Ullalle tasavallan presidentin myöntämä kunniamerkki

Taksiautoilija Ulla Markkasesta kertova juttu meni osin uusiksi, kun tieto Ullalle myönnetystä kunniamerkistä tavoitti kylän. Tasavallan presidentti on myöntänyt Ullalle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein. Kunniamerkki on tunnustus ansioituneesta työstä.

Ulla lienee kaikille kyläläisille tuttu. Isolle osalle koululaisista Ulla on ollut mukana menossa esikoulusta asti, ja harvoin tuntuu Ullalla hymy hyytyvän koulukyydityksissä. Kärsivällinen ja jämäkkä, uskaltaa komentaa ja Ullaa kyllä uskotaan. Eikä Ulla ole koskaan kiukkuinen. Näin koululaiset kuvaavat Ullaa arjessa. Vanhemmat puolestaan ovat voineet luottaa siihen, että kyyditykset sujuvat turvallisesti, ja koululaiset pääsevät varmasti kotiin tavalla tai toisella, vaikka kommelluksia matkalla sattuisikin. Aikuisemmille kyläläisille Ulla on tuttu mm. asiointitaksiliikenteestä, jota alla oleva Pirjo Riipisen tuore juttu kertoo.

Taksiautoilija Ulla Markkanen kukkakimpun kanssa

Ullan taksi ajaa asiointitaksiliikennettä 

Kun Pieksämäellä toimii Palveluliikenne PALI, niin kuka ajaa Jäppilässä? Jäppilässä ei ole PALIa, vaan meillä asiointitaksiliikennettä ajaa iloinen ja palveleva taksiautoilija Ulla Markkanen. PALI-palveluliikennettä ajetaan lähinnä kaupungin keskustan tuntumassa.

Kysyntä asiointiliikenteelle on vilkastunut, kun pankkiautomaatti vietiin Jäppilästä ja käteistä rahaa on haettava pankista tai kaupungin keskustan automaateista. Perjantaisin on välillä kaupunkiin pitänyt ajaa kahdellakin autolla, kertoo Ulla Markkanen. Keskiviikon Jäppilän kirkonkylälle ajettaviin kyyteihin mahtuu hyvin lisää porukkaa. Kesäisin kyläkyytejä vilkastuttavat kesäasukkaat. Koska Ullan taksi ajaa Jäppilässä myös koulukyytejä, ajetaan asiointikyydit aamupäivän koulutuntien aikana.
 
Asiointitaksiliikenne on avointa joukkoliikennettä eli sitä voi käyttää aivan jokainen. Asiointitaksit ajavat tietyllä aikataululla säännöllistä reittiä tyypillisesti kerran tai kahdesti viikon aikana. 
Tarvittaessa noudan asiakkaan vaikka kotiovelta. Lisäksi autan ostosten kantamisessa sekä asiakasta nousemaan autoon ja pois. Matkan hinta on ainoastaan linja-autoliikenteen taksan mukainen, kertoo Ulla.

Jäppilän alueen asiointitaksiliikenteen reitit

Erilaisia asiointitaksireittejä on Pieksämäen kaupungissa yhteensä 12, joista Jäppilässä ajetaan kaksi reittiä. Matka tilataan AINA ennakkoon kuljettajalta viimeistään edellisenä päivänä. 

Kotamäki – Hietakylä – Ruuhilampi – Jäppilän kirkonkylä 
Ajopäivä: keskiviikko. 
Klo 9.00 Kotamäen kauppa – Oittila (tarvittaessa) – Hietakylä – Ruuhilampi – Jäppilä kk. 
Paluukyyti lähtee Jäppilän kirkonkylästä klo 11.00. 

Kirkonkylä – Hietakylä – Pieksämäki
Ajopäivä: perjantai. 
Noin klo 9.00 Hietakylä – Kotamäki – Partaharju – Pieksämäki. 
Paluukyyti lähtee Pieksämäeltä klo 11.30.

Reitti ajetaan kirkonkylän kautta. Jos tulijoita ei ole Hietakylän tai Kotamäen suunnalta, ajetaan suoraan kirkonkylästä suoraan Pieksämäelle.


Autoilija Ulla Markkanen, puh. 0400 154 462.
 Lisätietoja Pieksämäen alueen asiointitaksiliikenteestä löytyy Pieksämäen kaupungin sivuilta.

Teksti Pirjo Riipinen ja Heli Viinikainen, kuvat Ulla Markkanen.

Share This