Uutiset

Team Jäppilä sai hopeaa katufutisturnauksessa

Team Jäppilä kurotti hienosti kisan kakkoseksi toukokuun katufutisturnauksessa Pieksämäellä. Nuorempien pelaajien sarjassa oli yhteensä kuusi joukkuetta, joista Jäppilän pojat peittosivat viisi.

– Hävittiin samalle joukkueelle kaksi kertaa, mutta kaikki muut voitettiin, Walto Taavitsainen kehaisee.

Idea turnaukseen osallistumisesta syntyi Viljami Heikkisen ehdotuksesta. Pari muuta kolmannen ja neljännen luokan poikaa innostui ajatuksesta ja pian joukkue olikin kasassa. Joukkueessa pelaavat Heikkisen ja Taavitsaisen lisäksi Vilho Jormanainen, Ville Tenhunen ja Tuukka Lappi. Lisäksi turnauksessa oli vahvistuksena Atte Tenhunen Kuopiosta.

Team Jäppilä valmistautui katufutisturnaukseen harjoittelemalla 2-3 kertaa viikossa. Lisäksi he pelaavat koulussa jalkapalloa lähes jokaisella välitunnilla.

Ensi vuonna uudestaan

Ville Tenhunen, Tuukka Lappi, Viljami Heikkinen, Vilho Jormanainen ja Valto Taavitsainen perustivat oman jalkapalloseuran eli Team Jäppilän.

Ville Tenhunen, Tuukka Lappi, Viljami Heikkinen, Vilho Jormanainen ja Walto Taavitsainen (edessä) perustivat oman jalkapalloseuran eli Team Jäppilän.

Poikien mukaan parasta jalkapallossa on pelaaminen ja rento touhuaminen. Turnauksesta jäi niin hyvät muistot, että siihen voisi hyvin osallistua ensi vuonnakin.

– Parasta on vastustajan täydellinen nöyryytys, Tenhunen innostuu naljailemaan.

– Tämä on mukavasti yhteishenkeä luova juttu, huoltojoukoissa vaikuttava Merja Heikkinen kiteyttää.

Tea Tenhunen ja Kaisu Jormanainen kertovat, että reippaiden pelaajien lisäksi turnaukseen osallistui Jäppilästä mittava ja äänekäs kannatusjoukko. Fanihuiveja ei keväisessä säässä tarvittu, mutta Jäppilä-teemaiset lierihatut ja kangaskassit heiluivat kentän laidalla, kun vanhemmat kannustivat lapsiaan.

– Kaikki järjestelyt toimivat hienosti, Kimmo Tenhunen kiittää.

Jäppilän Urheilijat sponsoroi joukkueelle juotavaa ja purtavaa. Jäppilän Kylät ry osallistui pelipaitojen hankinta- ja painatuskustannuksiin.

Katufutisturnauksen järjestivät yhteistyössä Harjun koulu, Pieksämäen kaupungin liikuntatoimi ja Savon pallo.

 

Teksti: Hanna Moilanen

Share This