Uutiset

Telkkälaavu päivitetään esteettömäksi

Vuonna 2005 Kotamäen kyläyhdistyksestä Asko Siikanen ja Mikko Heiskanen käynnistivät hankkeen Telkkäkodan ja lintutornin rakentamiseksi Tuomiojärven rantaan. Suonteen hirvimiehet lähtivät mukaan hankkeeseen. Matti Ylönen maanomistajana vuokrasi ranta-alueen.

Tuomiojärvi on Etelä-Savon linturikas järvi ja lintubongarien unelmapaikka. Vuonna 2019 tuli ajankohtaiseksi päivittää kota ja reitti rannalle esteettömäksi ja uusia tornille menevät pitkospuut. Tornille menevää pitkospuuprojektia ohjaa Juha Markkanen, ja kodan ja rannalle menevää esteettömyysprojektia ohjaa Jussi Kuutti.

Kulkuväylä rakentuu vähän kerrassaan.

Suunnittelu on Anna-Tuulikki Siikasen ja heimopäällikkö Asko Siikanen toimii valvojana. Kustannusarvio on 30 000 euroa ja paljon talkootyötä. Päivitys valmistuu lokakuun loppuun mennessä, ja kota, ympäristö, wc ja reitti rannalle soveltuu sen jälkeen esteettömään käyttöön.

Talkoot on aina lauantaisin (säävarauksella). Tervetuloa kaikki joukolla talkoisiin, rakentamaan Suomen hienointa luontokatselu- ja tapahtumapaikkaa.

Tuomiojärvellä voi nähdä monenlaisia lintuja tai muuten nauttia luonnonkauneudesta.

Teksti ja kuvat: Eero Kolehmainen

Share This