Uutiset

Terveiset Jäppilän koululta

Pyysimme Jäppilän koulun väkeä kertomaan kuluneen syksyn kuulumisista. Muutamat henkilöt vastasivat pyyntöön, ja julkaisemme heidän lähettämänsä terveiset joulukuun kyläblogissa.

Viitoskuutosten nimettömänä pysyttelevä ryhmä valitsi syksyn kohokohdaksi Metsänhoitoyhdistyksen, 4H:n ja Riistanhoitoyhdistyksen järjestämän metsäpäivän Siikamäessä. He kertovat siitä seuraavasti:

Siikamäki

Mentiin ensin sinne bussilla ja mentiin rasteille. Rasteja oli neljä. Ensimmäisellä rastilla oli metsästäjiä, jotka kertoivat metsästyksestä. Sitten samalla rastilla oli myös kaksi koiraa. Menimme seuraavalle rastille. Se oli 4H:n rasti, jossa kerrottiin, miten lasketaan puun ikä ja pituus.

Sitten oli taimienistutusrasti, ja saimme istuttaa puun taimia. Samalla rastilla oli metsä tyypit. Viimeisellä rastilla kerrottiin metsäkoneista. Menimme sitten paistamaan makkaraa kodalle, ja menimme sitten koululle.

Koko koulun syysretki

Koko koulun syysretki suuntautui tänä vuonna luontoon kodalle. Oppilaat keräsivät luonnosta erilaisia asioita ohjeiden pohjalta. Piti löytää esimerkiksi tietyn värisiä luonnonelementtejä. Kertyneistä aarteista oppilaat muotoilivat asetelmia, joita voi ihailla seuraavissa kuvissa.

Leikkikentän testausta

Esikoululaiset tutustuivat Jäppilän uusiutuvaan leikkikenttään tiistaina 27.10.2020. Testaajat olivat tyytyväisiä sen hetkiseen tilanteeseen. Tuli myös palautteena, että vanha leikkikenttä oli kivempi.

Uuteen pyörivään laitteeseen oltiin tyytyväisiä, mutta siitä sai myös liian kovat vauhdit. Hämähäkkikeinu oli kiva yllätys, vaikka se löytyy myös koulun pihasta.

Kiipeilyteline oli yksi mieluisista kohteista. Kiipeilytelineellä oli hyvä harrastaa vuorikiipeilyä ja aiemmin kiippahippaa. Samoin myös uudet keinulaudat olivat testaajien mieleen.

Hiekkatyöskentelykohde ei saanut kannatusta. Eskarilaiset kokivat, ettei se ole heidän ikäisilleen. Vielä tulossa olleiden punaisten aitojen arvioitiin kruunaavan koko leikkikentän.

Leikkikenttää testasivat Jere, Aava, Vilja, Helmi, Enni, Verna, Miro, Eino, Viljami, Veikko, Elmeri, Ville-Veikko ja Nestori.

Koulun terveisissä huomio kiinnittyy siihen, että syksyn parhaat keskeisimmät kuulumiset liittyvät oppimiseen ja ajan viettoon luonnon keskellä. Siihen meillä Jäppilässä onkin mainio mahdollisuus.

Koulun kuulumiset, tekstit ja kuvat kokosi: Johanna Keinänen

Share This