Uutiset

Tunnelmia Jäppilän maalaismarkkinoilta

Teksti ja kuvat: Leena Maaninen

 

Leila Lappi ja Kari Mäkilä Jäppilän vakituiset kesäasukkaat olivat iloisella ja tyytyväisellä mielellä Jäppilän maalaismarkkinoilla. Leila olisi toivonut jo aikaisemmin kesällä tällaisia markkinoita ja Kari toivoi aitoja toripäivä, jotka olisivat säännönmukaisesti avoinna esimerkiksi heinäkuussa lauantaisin. Kesäasukkaat kaipaavat mökkeilyn lomaan aina jotain piristystä ja ovat valmiit kokeilemaan oman kylän tuottajien herkkuja.

Leila Lappi ja Kari Mäkilä piipahtivat Jäppilän maalaismarkkinoilla.

Leila Lappi ja Kari Mäkilä piipahtivat Jäppilän maalaismarkkinoilla.

Monen kävijän suusta kuului samoja toiveita, useammin näitä voisi olla ja että kaikki kyläläiset tietäisivät markkinapäivän, jos se olisi säännönmukaisesti avoinna esim. lauantaisin. Moni toivoi kirppareita, lapsille jotain kivaa, vaikka noita vemputtimia. Jäppiläläiset tilat voisivat myydä useammin omia tuotteitaan aukiolla, kunhan sitä vain pidettäisiin avoinna. Täällähän on paljon laadukkaita tiloja, joiden pelloilta saa kaiken ruokapöytään. on perunoita, sipulia, luomulihaa, lampaanlihaa, luomumansikoita ja vaikkapa kananmunia.

Nyt näytti tosiaan siltä, että Ahvenaukiolla olivat onnistuneet maalaismarkkinat, vaikka lajissaan ensimmäistä kertaa tällä tavalla toteutettuna. Mukava oli tavata tuttavia ja nauttia lettukahvit, maistaa Hyvätuuli-Higlandin käristemakkaraa ja tutustua Heponiemen tilan lehtikaalisipseihin. Tarjolla oli mm. tyrnimarjaa, kesäkurpitsahilloa, karviaismarjahilloa ja mehuja.

Tauno Vepsäläinen musisoi torilla kävijöiden iloksi.

Tauno Vepsäläinen musisoi torilla kävijöiden iloksi.

Eivätkä markkinat olisi tuntuneet markkinoilta, ellei paikalle olisi saatu yllätysohjelmaa, nimittäin hanurimusiikkia, jota iloisesti Tauno Vepsäläinen meille soitteli. Kiitos kepeästä soitannasta!

Arpajaiset

Ai niin ja kohta selviää arpajaisten voittajat. Raita on saapunut onnettareksi ja valmiina nostamaan arpalippuja pienestä maitohinkistä. Voittajille on ilmoitettu voitoista puhelimitse ja tekstiviestein.

Jäppilän Kylät ry kiittää kaikkia mukana olleita, jotka teitte markkinoistamme onnistuneet.

 

 

Share This