Uutiset

Uusi jenkkimyymälä Jäppilän tyyliin

Jäppilän Kievarin uuden myymälän avajaisia vietetään torstaina ja perjantaina 4.–5.3.2021. Myymälä, jossa on myös uudet leipomotilat, sijaitsee entisessä K-Huuskon kaupassa vinottain vastapäätä Kievaria.

– Myymälä on jatkoa Jäppilän Kievarille ja meidän jenkkityylille, sanoo yrittäjä Tiia Tissari.

Kesäisin ja erikoisviikonloppuina Jäppilän Kievarin oman tyylin kuuluisat jenkkiruoat houkuttelevat talon täyteen ruokailijoita.

– Mielellämme palvelemme myös TakeOut-myymälänä ja kahvilana, joita asiakkaat ovat toivoneet. Niinpä syntyi tämä uusi Kievarin jatke eli Street Food -kivijalkamyymälä. Toivottavasti tämä täyttää toiveet ja saamme yhtälön toimimaan, sanoo yrittäjä Timo Tissari.

Jenkkimyymälässä makujen maailmaan

– Avajaispäivästä alkaen myymälän vitriinit täyttyvät lihiksistä ja vihiksistä, amerikkalaisista kakuista, leivoksista, piiraista ja muffineista sekä uutuutena leivottavista lakkamunkeista. Vitriineistä löytyy myös pakattuina vaihteleva valikoima valmiita hickory ja mesquite savustettuja lihoja.

– Talvisin on myös tarjolla lämpimiä amerikkalaisia keittoja, jotka kelien lämmetessä vaihdetaan johonkin sopivampaan, kertoo Tiia Tissari myymälän valikoimista.

Myymälästä voi hakea ruoan, juoman, kahvin ja leivonnaiset mukaan. Tai voi pistäytyä paikan päällä tuoreella kahvilla – eikä millä tahansa tavallisella kahvilla – vaan tarjolla on asiakkaille pavuista jauhettuja erikoiskahveja. Myymälän ikkunapöydissä on muutama baarijakkara, joiden joukossa on aitoja amerikkalaisia satulatuoleja.

– Meillä on ajoittain vaihtuva kahvipapumerkki, tietää Bella, Tiia Tissarin tytär.

Vitriinissä jossain vaiheessa nähdään varmaankin myös Bellan kehittämä suklaaleivos pinkkikuorrutuksella.

– Haluamme olla avuksi ja antaa ruokavinkkejä niin kotiin kuin kesämökeille, miten tuotteistamme voi helposti valmistaa herkkuruokaa vähällä vaivalla tai käyttää tuotteitamme osana ruoanvalmistusta, sanoo Tiia Tissari.

– Aluksi myymälämme on avoinna torstaisin ja perjantaisin klo 10.30–16.30. Pikkuhiljaa nähdään, mihin suuntaan tässä mennään aukiolojen ja omien tarjottavien tuotteidemme suhteen. Kesäksi tuomme pihalle pari terassipöytää, jolloin saamme jonkun istumapaikan lisää, sanoo Timo Tissari.

Leipomossa hyvät tilat

– Nyt on aivan ihana leipomotila! Tulee heti hyvä fiilis aloittaa työt, sanoo Tiia Tissari

Leipomon puolella kiiltelevät uutuuttaan koneet, laitteet, työpöydät sekä seinälaatat. Tilaa on Tiian mukaan ehkä 20 kertaa enemmän kuin Kievarin leipomotilassa.

– Torstaisin ja perjantaisin lähdetään töihin aamulla jo ennen kello kolmea lihisten ja vihisten tekoon. Ehkä jatkossa saa nukkua hiukan pitempään uusien laitteiden ansiosta, toivoo Tiia Tissari.

– Nyt mahdollistuu myös valmius moninkertaistaa nykyinen tuotantomäärä, vaikka lihapiirakat tehdään edelleen suurelta osin käsityönä, sanoo Timo Tissari.

Myymälän seinällä on mielenkiintoista historiaa kuvin ja lehtijutuin niin lihapiirakan alkujuurilta Hyttisen leipomosta kuin Jäppilän Kievarin toiminnasta.

Myymälä- ja leipomotilat löytyivät läheltä

– Viitisen vuotta olemme etsineet paikkaa, kun lihapiirakoiden ja vihisten tilausmäärät lisääntyivät ja tilat Kievarin keittiössä kävivät ahtaaksi. Tuotteita menisi lähikuntien lisäksi myös kauemmaksi, kertoo Timo Tissari.

Tissarit suunnittelivat myös tilojen rakentamista Kievarin viereen, mutta museoviraston asettamien vaatimusten jälkeen hankkeesta luovuttiin.

– Reilu vuosi sitten saimme kaupat tehtyä tästä Kievaria lähes tien toisella puolella olevasta entisestä kauppakiinteistöstä. Samalla tuli ostettua suvun maita takaisin, kertoo Timo Tissari.

Kiinteistö peruskorjattiin lattiasta kattoon, uusittiin putket ja sähköt, lisäksi tehtiin henkilökunnan sosiaalitilat ja kaksi wc:tä, joista toinen myymälään.

Kiinteistössä on kauppaa tehty jo vuodesta 1963 ja sen historiasta löytyvät ainakin K-kauppiaat Pitkänen, Puustinen, Poutiainen ja Pennanen, Vaateliike Kauhanen, T-lähikauppa Herkkutori ja K-kauppa Huusko.

Henkilökuntaa kesäksi haetaan parhaillaan

Kievariin ja myymälään haetaan parhaillaan kesätyöntekijöitä. Kievariin on haussa tarjoilijoita sekä henkilö jälkiruokien esillepanoon ja koristeluun. Myös leipomopuolelle ja myymälään haetaan työntekijää.

– Koulutus ja kokemus ei ole välttämätöntä, sillä annamme koulutuksen. Laatu on meille tärkeä ja haluamme tehdä hyvää ruokaa. Asenne ja siisteys ovat tärkeimmät, sanovat yrittäjät Tiia ja Timo.

– Minäkin hain sähköpostilla kesätöihin myymälään, kertoo Bella. – Palkkaneuvottelut on vain vielä vähän kesken, sanoo Tiia-äiti.

Jäppilässä on hyvä elää

– Toivomme, ettei Jäppilästä tarvitse lähteä minnekään, sillä maailmaa on nähty. Ja koronan jälkeen voi reissussa taas käydä, jos mieli tekee.

– Täällä on hyvä elää ja töitä on, kun jaksaa keksiä. Jäppilässä on hyvä olla, sanovat Tiia Tissari ja Timo Tissari tyytyväisinä Bellan kanssa.

Seuraa Jäppilän Kievarin kuulumisia somessa ja yrityksen omilla verkkosivuilla!

https://www.facebook.com/JappilanKievari/

https://www.instagram.com/jksouthernkitchen/

https://www.jappilankievari.com/

Teksti ja kuvat: Pirjo Riipinen

Share This