Uutiset

Uusi kesäkahvila avaa ovensa Heponiemen tilalla

Värikkäät tuolit on aseteltu pöytien ympärille vastaremontoidussa kesäkahvilassa Heponiemen mansikkatilalla. Kahvilan takana on erillinen huone, johon avautuu pieni myymälä erilaisille luomutuotteille, paikallisille tuotteille, lahjatavaroille ja säilöntätarvikkeille.

Kesäkahvila avaa ovensa keskiviikkona 19.6.2019 klo 11. Siitä eteenpäin kahvila palvelee joka päivä klo 11–18 aina elokuun loppuun asti juhannusviikonloppua lukuunottamatta.

– Idea alkoi pyöriä mielessä, kun Kahvihuone Tahon Cafe lopetti toimintansa. On tärkeää, että Jäppilässä on kahvipaikka varsinkin kesäaikana, Heponiemen tilan yrittäjä Ulla Hynninen pohtii.

Kaikki sai alkunsa tilan pihapiirissä olleen navetan kunnostuksesta. Toisena vaihtoehtona olisi ollut rakennuksen purkaminen, mutta Hynnisen mielestä se kuuluu oleellisesti tilan pihapiiriin. Kun remontti eteni, Hynninen alkoi nähdä mielessään kahvila- ja myymälätilan sen toisessa päädyssä.

– En oikein tiedä, miten tätä rakennusta pitäisi kutsua, koska eihän se enää ole navetta. Ajattelin järjestää nimikilpailun avajaisviikon kuluessa. Kilpailun voittajalle on luvassa mansikkainen palkinto vähän myöhemmin kesällä, Hynninen sanoo.

Satu Puustinen Varkaudesta toi pikkulaukkuja myyntiin Heponiemen tilan kesämyymälään.

Makeita mansikoita ja uusia ystäviä

Mansikkakausi alkaa Hynnisen arvion mukaan tänä vuonna heinäkuun alussa. Kesäkahvilan yhteydessä on myynnissä syömämarjoja litran rasioissa. Isommat tilaukset kannattaa varmistaa soittamalla etukäteen, koska varauksia on jo tehty melko paljon.

Loppukesällä tilalta saa myös tuttuun tapaan herneitä ja syksymmällä perunaa. Tänä vuonna tarjolla on myös pieni erä porkkanaa ja valkosipulia.

Tilalla vieraileville iloa tuovat myös tilan uusimmat asukkaat Papu, Kiefer ja Elliot. Kolme alpakkaa muutti Jäppilään Uuraisilta ja on vähitellen tutustumassa uuteen kotiinsa. Alpakoiden aitaus ja kesäsuoja ovat aivan mansikkapellon laidalla.

Alpakkapojat Elliot ja Kiefer ilahduttavat tilalla vierailijoita.

– Olen kaivannut tilalle eläimiä. Alpakat ovat sympaattisia ja uteliaita lemmikkejä, jotka ovat myös helppohoitoisia, Hynninen kertoo.

Kahvilan yläpuolelle on myös remontoitu kesähuone, johon on tarkoitus koota erilaisia pelejä. Sinne voi poiketa pelaamaan lautapelejä esimerkiksi mansikan itsepoiminnan välissä tai kahvilapiipahduksen yhteydessä.

Heponiemen tilan kesäkahvila on avoinna 19.6.–31.8.2019 päivittäin klo 11–18 osoitteessa Heponiementie 46. Juhannusviikonloppuna 22.–23.6. kahvila on suljettu.

Teksti ja kuvat: Hanna Moilanen

Share This