Uutiset

Uusi matkaparkki avautuu kesäksi Jäppilään

Uusi matkaparkki avautuu kesäksi Jäppilään

Jäppilän alakoulun kenttä palvelee karavaanareita 1.6.-31.7. eli koulun loma-ajan. Alueella on sähköpiste yhteensä neljälle matkailuautolle. Lisäksi on tarjolla noin kuusi sähkötöntä paikkaa.

Ilmo Utriainen - matkailuparkin puuhamies (427x640)

Ilmo Utriainen liikkuu itsekin kesällä matkailuautolla.

”Sain idean, kun luin lehdestä Jyväskylän satamaan avatusta matkaparkista”, yöpymisaluetta aktiivisesti ajanut Ilmo Utriainen sanoo. Utriainen on mukana Jäppilän Kylät ry:n hallituksessa.

Pysähdysalueen äärellä ovat Jäppilän kirkonkylän palvelut lähikaupasta ravintolaan ja uimarannasta tenniskenttään. Wc ja vesipiste löytyvät monitoimitalolta uimarannan puoleisesta päädystä. Terveysasema ja kirkko ovat lähinaapurustossa. Jos tanssijalka vipattaa, voi lähteä pyörähtämään parin kilometrin päähän luonnonkauniille Salmen lavalle.

Matkaparkin pyörittäminen on Jäppilän Kylät ry:n vastuulla. Alueen naapurissa asuva Pekka Suhonen huolehtii käytännössä paikkojen luovutuksesta yöpyjille.

Perusveloitus yhdestä yöstä on 10 euroa. Lisäksi sähköpaikka maksaa toisen kympin päälle. Tulot käytetään Jäppilän Kylät ry:n yleishyödylliseen toimintaan Jäppilän alueen hyväksi.

”Pieksämäen kaupunki on suhtautunut ideaan hienosti. Piha on kaupungin maata, joka saadaan vapaaehtoisten voimin palvelemaan matkailijoita”, Utriainen kehaisee.

 

Mika Ikonen, Ilmo Utriainen ja Pekka Suhonen kiinnittivät opastekyltin koulun aitaan.

Mika Ikonen, Ilmo Utriainen ja Pekka Suhonen kiinnittivät opastekyltin koulun aitaan.

 

Teksti ja kuvat: Hanna Moilanen

Share This