Uutiset

Uusi parkkialue tulossa hautausmaan taakse

Jäppilän hautausmaalta on kaadettu reilusti puita kuluneen kevättalven aikana. Jäppilä.fi-sivujen toimitus selvitti, mitä hautausmaalle ollaan rakentamassa.

 

Seurakuntapuutarhuri Mervi Muinonen, miksi puita on kaadettu niin paljon?

Perimmäinen syy on se, että hautausmaalta piti poistaa lahoja ja huonokuntoisia puita. Seurakunnalla on vastuu, jos isoja oksia tippuu työntekijöiden tai hautausmaalla käyvien ihmisten päälle. Jouduimme ottamaan samalla myös joitain hyväkuntoisia puita pois hakkuun tieltä.

 

Mitä hautausmaan uudelle puolelle ollaan rakentamassa?

Hautausmaan takanurkassa olevan traktorivajan alapuolelle rakennetaan uusi pysäköintialue 5 autolle. Lisäksi takaosassa on tehty enemmän hakkuita siksi, että sieltä otetaan uusi lohko käyttöön hautapaikoille

 

Onko muita hautausmaata koskevia suunnitelmia työn alla?

Muistolehtoalueen tarvetta on kartoitettu. Kyse olisi alueesta, johon voidaan laskea uurnia anonyymisti eli ilman hautakiviä. Tästä ei kuitenkaan ole vielä olemassa hautausmaakaavaa. Suunnittelussa ja tarvittavien lupien hakemisessa voi mennä useita vuosia.

 

Miksi puiden kaatamisesta ei tiedotettu ennakkoon?

Tiedotimme joulukuussa 2013 ja talvella 2014 Siilin, Vangasjärven ja Hiekkapuron hautausmailla tehtävistä hakkuista. Samassa yhteydessä ilmoitimme, että Jäppilän ja Virtasalmen hautausmaiden hakkuut tehdään seuraavana vuonna.

Lisäksi Jäppilän hautausmaan jätekatoksissa on ollut ilmoitukset puiden kaatamisesta marraskuusta 2014 lähtien. Ilmoituksessa toivottiin, että hautapaikojen omistajat ottavat mahdollisesti rikkoutuvat esineet pois haudoilta.

Mielestäni olemme tiedottaneet riittävästi.

 

Hautausmaan takaosaan tulee uusia hautapaikkoja. Traktorivajan taakse tulee uusi parkkipaikka 5 autolle.

Hautausmaan takaosaan tulee uusia hautapaikkoja. Traktorivajan taakse rakennetaan parkkipaikka 5 autolle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teksti ja kuva: Hanna Moilanen

Share This