Uutiset

Uusia jäseniä kyläyhdistyksen hallitukseen

Jäppilän Kylät ry linjasi vuosikokouksessaan vuoden 2022 toimintaa ja vaikuttamistyön painopisteitä. Raimo Piilo johti puhetta ja kyläpäällikkö Sirpa Ylönen esitteli hallituksen valmistelemia aineistoja.

Jäppilän kesäpäivät järjestetään la 30.7.2022. Lisäksi kesällä pyritään järjestämään kokkotapahtuma juhannuksena sään salliessa. Ahvenaukiolla järjestetään kesätori- ja kirppispäiviä lauantaisin 11.6.–30.7. välillä.

Ideana on, että jokin paikallinen yhdistys voisi ottaa kahvivastuun kullekin lauantaille ja muuten kuka tahansa on tervetullut myymään maan satoa, leivonnaisia, kirpputoritavaroita tai muita tuotteita.

Lisäksi tulevana kesänä avataan Jäppilän taidekätköt la 2.7. Eri-ikäisten jäppiläläisten tekemää taidetta piilotetaan kevään aikana Jäppilän kirkonkylän maastoon. Kätköistä koostetaan kartta, jonka avulla kuka tahansa voi lähteä etsimään taidetta yksin tai porukalla.

Jäppilä-talon merkitystä korostetaan

Jäppilän Kylät ry linjasi kokouksessaan myös vaikuttamistyön painopisteitä kuluvalle vuodelle. Tarkoitus on jatkaa keskustelua Jäppilän alueen teiden kunnosta. Lisäksi tuodaan esiin Jäppilä-talon merkitystä kylän yhteisenä kokoontumis- ja kohtaamispaikkana.

”Nostamme kyläläisten esittämiä ideoita ja huolia esiin Pieksämäen kaupungin järjestämässä kumppanuuspöydässä, joka tuo kaupungin keskeisiä viranhaltijoita ja päättäjiä Jäppilään kaksi kertaa vuodessa”, kyläpäällikkö Sirpa Ylönen sanoo.

Kumppanuuspöydistä tiedotetaan Jäppilän Facebook-sivulla, verkkosivuilla ja myös ilmoitustauluilla. Mukaan ovat tervetulleita kaikki kylän yhteisistä asioista kiinnostuneet.

Vuosikokouksen osallistujia pöydän ympärillä istumassa
Tuula Kuusisto, Marja-Leena Kaukonen ja Tiia Tissari seuraavat kuluvan vuoden toimintasuunnitelman esittelyä.

Uusia jäseniä hallitukseen

Kyläpäällikkö Sirpa Ylönen kiitti kokouksen alussa aktiivisia vapaaehtoisia vilkkaasta ja monipuolisesta toiminnasta. Kyläyhdistyksen voima onkin yhdessä tekemisessä.

”Kun mahdollisimman moni osallistuu keskusteluun ja tekee talkoita vuoden aikana, saamme paljon aikaan yhdessä”, Ylönen muistutti.

Jäppilän Kylät ry:hyn voi liittyä jäseneksi kuka tahansa, joka kokee Jäppilän itselleen tärkeäksi paikaksi. Jäsenmaksua ei ole, mutta jäsenet ja kylällä toimivat yhteisöt voivat halutessaan maksaa vuosittain kannatusmaksun.

Hallitukseen valittiin uusina jäseninä Ulla Hynninen, Tuula Kuusisto ja Heli Viinikainen. Lisäksi hallitukseen kuuluvat Mika Ikonen, Marja-Leena Kaukonen, Arja Lehkonen, Leena Maaninen, Anu Markkanen, Hanna Moilanen, Tiia Tissari, Tero Vepsäläinen, Salme Vihavainen ja Sirpa Ylönen. Varajäseniksi vuodelle 2022 valittiin Hannele Kotilainen, Arto Moilanen, Risto Penttinen ja Timo Suuronen.

Teksti: Hanna Moilanen

Kuvat: Leena Maaninen

Share This