Kyläblogi

Yhdessä koetusta jää muistoja

Vielä näin syyskuun puolta väliä lähestyessä uskaltauduin uimaan äitini mökillä vieraillessani. Ensin lämmiteltiin saunassa hyvin. Sitten tyttäreni ja äitini tsemppaamana minä – ja toinen toisiamme kannustaen kukin vuorollaan uskaltauduimme kylmään veteen. Ja kun oikein innostuttiin, ei siitä loppua meinannut tullakaan. Ilta hämärtyi joka kerta vähän lisää, kun saunan lämmöstä kipitettiin laiturille hihkumaan, kiljahtelemaan ja nauramaan kylmälle kyydille. Ihanaa oli.

Tuo riemu olisi yksin jäänyt kokematta. Ei varmasti olisi tullut lähdettyä, jos sauna olisi lämmennyt vain minua varten. Ja vaikka olisinkin keksinyt, että käynpä uimassa, tuskin itsekseni olisin kiljahdellut ja nauraa käkättänyt kipristelevää tunnetta hyisen pulahduksen jälkeen. Ei, iloon tarvittiin meidät kaikki kolme ja yhdessä jaettu kokemus.

Ajattelen, että yhdessä koetusta jää myös yhteinen muisto tulevaisuuteen muisteltavaksi. Paikat, ihmiset, tunnelmat ja tuntemukset elävät iholla ja sydämessä pidempään kuin vain koetun hetken. ”Silloin siellä minulla oli hyvä olla” – ajatus voi palvella voimauttavasti matkan varrella vielä monesti.

Yhdessä toimiminen luo yhteishenkeä

Kaunis Jäppilän luonto ja ympäristö, sen ystävälliset ihmiset ja yhdessä koetut hetket luovat täällä eläville paitsi jokapäiväiset arjen hetket myös mukavien muistojen paikat. Jokainen asuinpaikka luo asukkaalleen omanlaiset kotiseutujuuret. Pelkät kauniit puitteet eivät yksin riitä, vaan yhdessä toimiminen, kaverin kannustaminen ja apua tarvitsevan auttaminen tuo yhteishenkeä ja iloa elämän keskelle. Elämänmakuiseen eloon tarvitsemme toinen toisiamme.

Kyläyhdistyksessä toimiessa yhteisistä asioista kannetaan huolta yhdessä ja yhteisvastuullisesti tartutaan toimeen oman kylän hyväksi. Koen, että siitä poikii hyvää myös itselle ja omalle perheelle. Vaikka kylätoiminta ei samanlaisia jännän väristyksiä saakaan aikaan kuin syysillan uimareissu, on monet naurut naurettu ja monta hyvää puuhaa viety maaliin yhteisen ponnistuksen saattelemana.

Syksy saa tulla. Tästä on hyvä jatkaa.

Olisi suuri ilo saada juuri sinut Jäppilän kylät ry:n jäseneksi ja mukaan puuhaan! Yhdistyksen jäsenyys on maksutonta ja kaikki toiminta on varsin vapaaehtoista, omien kykyjen, kiinnostusten ja ajan puitteissa. Laita yhteystietosi ja kiinnostuksesi liittyä yhdistykseen jäsenrekisterin hoitajalle: arja.lehkonen@lehkoset.net     

Teksti Tiina Taavitsainen
Share This