Uutiset

Jäppilän aluevaaliehdokkaat esittäytyvät

Tammikuun aluevaaleissa valitaan ensimmäistä kertaa aluevaltuutetut Etelä-Savon hyvinvointialueelle. Jatkossa he päättävät sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastuspalvelujen järjestämisestä koko Etelä-Savon maakunnan alueella.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen on aiemmin ollut kuntien vastuulla, mutta vuoden 2023 alusta lähtien kunnat eivät enää ota niihin kantaa. Sote- ja pelastuspalvelu-uudistuksen tavoitteena on parantaa ihmisten peruspalveluja.

Kolme ehdokasta Jäppilästä

Jäppilästä on ainakin kolme henkilöä ehdolla tammikuun 23. päivänä järjestettävissä aluevaaleissa. Arvo Levänen ja Soili Moilanen edustavat Suomen Keskustaa, ja Kari Hintikka on perussuomalaisten ehdokkaana.

Pyysimme ehdokkaita kertomaan

  • miksi he lähtivät ehdolle
  • mitkä ovat tärkeimmät asiat, joihin he pyrkivät vaikuttamaan
  • miten he käytännössä vaikutustyötä tekevät ja
  • miten Jäppilän kaltaisten kirkonkylien ja maaseutualueiden palvelut tulisi järjestää jatkossa.

Julkaisemme ehdokkaiden lähettämät vastaukset sellaisinaan ilman lyhentämistä tai tulkintoja. Tulkinnat, johtopäätökset ja jatkokysymykset jäävät sinun tehtäviksesi, arvoisa lukija.

Ehdokkaiden vastaukset

Tutustu Karin, Arvon ja Soilin ajatuksiin tarkemmin klikkaamalla heidän nimiään. Jäppilän äänestysajat ja paikat on koottu tähän artikkeliin. Muistathan myös vaalikeskustelut, jotka lähetetään ma 10.1. ja ti 11.1. klo 18–19 Jäppilän Facebook sivulle suorana lähetyksenä.

Mukana keskusteluissa ovat

Ma 10.1. klo 18-19

Päivi Kovanen, KD
Tuula Kuronen, SDP
Arvo Levänen, kesk
Mika Majamäki, vihr

Ti 11.1. klo 18-19

Esa Annala, vas
Mira Ilmoniemi, kok
Jehki Kimonen, PS
Soili Moilanen, kesk

Vaalikeskustelut järjestää Jäppilän Kylät ry.

Share This